NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Zo bespaar je op je energiefactuur

Zo bespaar je op je energiefactuur

Energie is duur en de prijzen stijgen alsmaar. De laatste tijd was dit onderwerp niet uit de media weg te denken. Iedereen merkt het: we moeten steeds meer betalen voor gas en elektriciteit. Heel wat gezinnen zoeken manieren om te besparen om zo de energiefactuur te drukken. In de blog geven we je enkele tips om energie te besparen.

Kleine vs. grote besparingen

Er zijn een aantal kleine ingrepen die je kan doen zoals de tv niet op sluimerstand laten staan en alle lampen in huis vervangen door ledlampen. Alle kleine beetjes helpen om je energiefactuur te verlagen, maar om écht een groot verschil te zien, zal je grotere investeringen moeten doen. Er zijn twee investeringen die een grote impact hebben op je energiefactuur: zonnepanelen installeren en de isolatie van je woning onder handen nemen. Er zijn nog heel wat andere mogelijkheden om energiezuiniger te leven, maar wij geven je in dit artikel wat meer info over zonnepanelen en isolatie.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak kan je je energiefactuur heel wat naar beneden drukken. Hoeveel je kan besparen is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je kan plaatsen. Dit is een investering die vooral op langere termijn loont. De eerste jaren levert je investering nog niet zoveel op, maar na een jaar of zeven kan je genieten van gratis energie, tot wel 20 jaar lang.

Zonnepanelen doen, zoals het woord het zegt, een beroep op zonne-energie. De zon is een onuitputtelijke bron, dus we maken hier gebruik van hernieuwbare energie. Met het oog op duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering zijn zonnepanelen een verstandige keuze. Produceren je panelen te veel energie en wil je die energie opslaan voor later? Dan is een thuisbatterij een ideale oplossing. Het is makkelijk om voor een thuisbatterij de prijs en een offerte aan te vragen. Afhankelijk van de opslagcapaciteit kan je aardig wat energie capteren en gebruiken wanneer de zon een dagje niet schijnt.

Hoogrendementsglas

Een goede isolatie is belangrijk om zo weinig mogelijk energie verloren te gaan. Hoogrendementsglas is dan ook het overwegen waard. Enkel glas zie je nog in enkele woningen die slecht geïsoleerd zijn. Maar ook langs dubbel glas gaat er nog steeds warmte verloren. Vervang je ramen door hoogrendementsglas en je kan wel vier tot vijf keer beter isoleren. Dat maakt dat er veel minder energie verloren gaat, de prijs van je energiefactuur lager ligt en je dus heel wat geld kan besparen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details