NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Zonne-energie monitoring sensoren t.b.v. zonnepanelen

Zonne-energie monitoring sensoren t.b.v. zonnepanelen

Om het best mogelijke rendement uit een zonnepaneel te halen zijn goede metingen van groot belang. CaTeC heeft hiervoor een aantal betrouwbare en kost effectieve meetsensoren speciaal ontwikkeld voor de zonne-energiemarkt.

De belangrijkste hierin is de fotovoltaïsche pyranometer. Deze meet de beschikbare zonne-energie in Watt per vierkante meter. De sensor gebruikt het fotovoltaïsch principe om tot een meting te komen van de inkomende zonnestraling. Een wereldwijd veel gebruikte sensor is de SP-214 pyranometer. De sensor is zo ontworpen dat deze zelfreinigend en robuust is. De SP-214 heeft dit in de praktijk ook waargemaakt, aangezien deze sensor zelden wordt teruggestuurd voor service of reparatie.

De SP-214 gebruikt een 4-20 mA uitgang die veel gebruikt wordt in monitoring en automatisering. Er zijn echter ook sensoren in deze lijn beschikbaar met voltage uitgang én is er een uitvoering die niet gevoed hoeft te worden. Deze kan gemakkelijk aangesloten worden op een datalogger en deze combinatie is ideaal voor kleinschalige metingen.

Voor meer info:

CaTeC b.v.
Turfschipper 114
2292 JB  Wateringen
0174 272330
[email protected]
www.catec.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details