NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Zorgeloos en comfortabel naar het toilet
Roestvast staal, gemakkelijk te installeren én geeft een luxueuze uitstraling aan de sanitaire ruimte.

Zorgeloos en comfortabel naar het toilet

Zich goed voelen in openbare toiletten: niet zo lang geleden was dit idee nog ondenkbaar bij het grote publiek. Publieke sanitaire voorzieningen werden immers lang beschouwd als onhygiënisch, openbaar en bijgevolg helemaal niet privé, waardoor gebruikers zich nooit echt op hun gemak voelden tijdens een toiletbezoek. Vandaag kunnen we echter spreken van een sociale verandering: mensen zijn mobieler en het aantal bezoekers van publieke gebouwen neemt toe. 

De grenzen tussen privé en openbaar beginnen steeds meer te vervagen. De gebruiker wil zich overal “thuis” voelen en daar spelen gebouw­beheerders op in: ze houden rekening met het toenemend belang van welzijn in sanitaire voor­zieningen en stellen vast dat het essentieel is om te kiezen voor de juiste producten.

Inspelen op behoeften

Gebruikers zijn veeleisender en hebben nieuwe, en vooral hogere, verwachtingen. De sanitaire voor­zieningen in openbare ruimten dienen o.a. te beantwoorden aan gebruiksgemak, esthetiek, functionaliteit en hygiëne. Daardoor neemt de vraag naar meer innoverende producten toe. De gebouw­beheerder eist namelijk mooie, veilige, betrouw­bare en hygiënische producten, maar ook factoren als water-en energie­besparing en installatie­gemak zijn van groot belang. Het wordt met andere woorden een ware uitdaging om aan ieders eisen te voldoen.

DELABIE slaagt erin een ruim assortiment pro­ducten aan te bieden die zowel aan de ver­wachtingen van de gebruikers als aan de speci­fieke eisen van de openbare sector voldoen. 

Met de TEMPOMATIC 4 elektronische muurkraan kan tot 90 procent water bespaard worden.

Water- en energiebesparende producten

Het waterverbruik in utiliteiten is al jaren een belang­­rijk aandachtspunt. De kostprijs van water neemt alsmaar toe en er is uiteraard ook de verant­­woordelijk­heid voor het milieu die niet kan worden genegeerd. Daarom is er behoefte aan water -en energiebesparende producten. Zoals bijvoorbeeld de zelfsluitende of elektronische kranen van DELABIE. Een mechanische zelf­sluitende kraan sluit automatisch na een vooraf ingestelde tijd van 7 seconden om water­verspilling te vermijden tijdens het inzepen van de handen. Sensor­kranen worden alleen geactiveerd wan­neer een gebruiker wordt gedetecteerd en uit­geschakeld wanneer er niemand aanwezig is. Met de DELABIE-kranen kan een waterbesparing tot wel 90 procent gerealiseerd worden.

Eenvoudige installatie en beperkt onderhoud

Als het gaat over installatie en onderhoud kan er eenvoudig tijd en geld bespaard worden met de producten van DELABIE. Door bijvoorbeeld kranen te ontwikkelen die gemakkelijk te installeren zijn zonder speciaal gereedschap en door debieten vooraf in te stellen. Ook het niet hoeven demonteren van kranen tijdens een onderhoud kan de installateur tijd en heel wat kop­zorgen besparen. Dankzij zelf-diag­noserende leds op de sensorkranen worden problemen ook sneller gedetecteerd en opgelost. Gestandaardiseerde vervangings­onderdelen zoals binnen­werken vereenvoudigen het onderhoud, terwijl geïntegreerde filters het mechanisme beschermen tegen vuilophoping. Door te kiezen voor kranen die deze elementen bevatten, zal niet alleen de onderhouds­kost verlagen maar ook de levens­duur van de installatie verlengen.  

De contactloze bediening van de BINOPTIC wastafelkranen optimaliseert handhygiëne en biedt een gevoel van welzijn en comfort.

Aandacht voor hygiëne

 In publieke sanitaire ruimtes vermenigvuldigt het grote aantal gebruikers het risico op besmetting via de handen. De kranen van DELABIE werden speciaal ontwikkeld om de waterbesparing te optimaliseren, maar ook de hygiëne. Zo wordt het manueel contact bij zelfsluitende kranen beperkt dankzij de zelfsluiting en bij elektronische kranen verloopt het handen wassen volledig contactloos door het gebruik van infrarood detectie. Bovendien beschikken deze sensorkranen over een periodieke spoelfunctie: iedere 24 uur na het laatste gebruik vindt een automatische spoeling plaats van ongeveer 60 seconden. Hierdoor wordt waterstagnatie in de leidingen vermeden, en bijgevolg ook de ontwikkeling van bacteriën. 

DELABIE Benelux ­verhuist!

Nieuw adres: 
Bergensesteenweg 106 A, bus 5
1600 Sint-Pieters-Leeuw  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details