Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuws

‘Zoutvrije waterontharder, in 45 minuten geïnstalleerd’

Steeds meer consumenten zoeken een alternatief voor de klassieke waterontharder: zonder zout en chemicaliën, goedkoper en met minder onderhoud

peter-stokje-kopieren

17 oktober 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Steeds meer consumenten zoeken een alternatief voor de klassieke waterontharder: zonder zout en chemicaliën, goedkoper en met minder onderhoud. OneFlow® verovert daarbij langzaam maar zeker een plekje binnen Nederlandse en Belgische huishoudens. Installateur Peter Stokje van Stopet Installatiebedrijf ziet wel voordelen: ‘OneFlow past in de meterkast, neutraliseert ook bestaande kalk en heeft geen zout, elektriciteit en spoelingen nodig.’

Het harde water in Nederland en België is een flinke aanslag op sanitaire installaties en tegels in keukens en badkamers. Stokje komt het in zijn werk dagelijks tegen. “Mensen zijn het poetsen zat en vragen mij om een oplossing. De klassieke waterontharders zijn veelal groot, duur en vragen veel werk aan bijvullen en doorspoelen.” Op zoek naar een alternatief stuitte hij op ‘anti-kalksysteem’ OneFlow®.

Technologie voor kalkneutralisatie

De Template Assisted Crystalization-technologie van OneFlow® neutraliseert kalk zonder dat zout, chemicaliën en elektriciteit nodig zijn. Het patroon in het OneFlow®-systeem trekt de calcium- en
magnesiumdeeltjes in hard water aan en zet deze om in microscopisch kleine kristallen. Het water
behoudt al zijn mineralen en blijft drinkbaar, en de mineralen kunnen zich niet langer aan oppervlaktes
hechten. “Simpeler gezegd: de mineralen blijven niet kleven als harde kalkaanslag aan douchewand, leidingen en apparatuur, maar spoelen moeiteloos mee met het water”, aldus Stokje.

Installatie

De OneFlow®-technologie heeft alleen een toevoer- en een afvoeraansluiting nodig. Dit scheelt per installatie een regelklep, terugloop, afvoerleiding, regeneratie en zoutopslag. “Andere systemen vragen veel meer installatietijd. Je hebt daarbij geluk nodig dat afvoeren en elektrische aansluiting al in de buurt zijn. Met de installatie van de OneFlow ben ik hooguit 45 minuten bezig.”

Inmiddels installeert Stokje zo’n 15 tot 20 OneFlow®-systemen per maand. “Wat klanten overtuigt, is de betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Ze hebben er geen omkijken naar, hoeven nooit zout bij te vullen en worden ’s nachts niet wakker van spoelingen. Beide heeft OneFlow namelijk niet.”

In de meterkast

OneFlow® dient bij de hoofdkraan geplaatst te worden, strak tegen de watermeter aan. “Dan pakt hij het hele systeem mee en gooi je geen rendement weg.” Om het rendement altijd zo hoog mogelijk te houden, is het advies om het filter van een standaard OneFlow elke twee jaar te vervangen, die van een OneFlow+ na 3 jaar. Door de OneFlow® online te registreren, ontvangen consumenten automatisch een reminder. Hoe ze het filter zelf kunnen vervangen, laat de installateur hen zien. “’Oh, dat kunnen we makkelijk zelf’, krijg ik dan vaak te horen. Kijk, ook dat maakt OneFlow zo fijn.”

‘Zeer doeltreffend’

OneFlow® is medio 2017 in de Benelux geïntroduceerd door Watts Benelux, fabrikant van
producten die bijdragen aan comfort en veiligheid op het gebied van water(kwaliteit). Vicky Gadeyne, Product Promotor bij Watts Benelux: “In de Verenigde Staten is OneFlow al ruim 12 jaar op de markt voor commerciële en industriële ketens. Daar komt de Template Assisted Crystallization-technologie altijd als beste anti-kalkproces uit de test.é In de Benelux richt Watts zich met de OneFlow® op de residentiële markt. Daar wordt het inmiddels omarmd door consument én koopwijzers. Test Aankoop België roemde de OneFlow begin 2019 als ‘zeer doeltreffend’ in vergelijking met 4 andere zoutvrije systemen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details