NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Zwarte glasdeuren en rekken in koelcel langs de snelweg
Linum Europe leverde de glasdeuren voor de koelcel in de shop, 11 in elke shop en dus 22 in totaal.

Zwarte glasdeuren en rekken in koelcel langs de snelweg

Langs de E40 in Groot-Bijgaarden verrezen twee grote nieuwe tankstations, langs weerskanten van de snelweg. Wie er al een lange rit heeft opzitten, wil natuurlijk ook de honger stillen of de dorst lessen. En dus is een winkel met verse voedingswaren en koude drankjes onontbeerlijk. Voor de uitrusting van de koelcel in de shop deden Van Riel Grootkeukens en onderaannemer Isosell een beroep op de bewezen expertise van Linum Europe.

De variant met rollenbanen.

Isosell is als groothandel gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van koel-en vriescellen. “We zijn dus zeer vaak actief op plekken waar men voeding aan de juiste temperatuur moet stockeren, denk maar aan supermarkten, bakkers en slagers”, zegt Geert Deprez, zaakvoerder van Isosell. Een project als de koelcel in het tankstation in Groot-Bijgaarden is dan ook gefundenes fressen voor Isosell.

In dergelijke projecten vinden bevriende partijen elkaar blindelings: je wil immers te allen tijde een beroep kunnen doen op betrouwbare partners met kennis van zaken. Dat hoofdaannemer Van Riel Grootkeukens al jarenlang samenwerkt met Isosell voor het plaatsen van koel- en vriescellen, is dan ook geen toeval. En dat Isosell zich voor de montageprofielen van die cellen richt tot Linum Europe, is ook geen verrassing. Deprez: “Linum Europe is onze vaste toeleverancier van levens­middelengeschikte rekken, glasdeuren en aller­hande montageprofielen. Al sinds de oprichting van Isosell in 2003 onderhouden we een hechte band met Linum Europe, en na al die jaren weten we perfect wat we aan elkaar hebben.”

De gekozen draadrekstelling van het FIFO reksysteem.

22 glasdeuren

Linum Europe leverde de glasdeuren voor de koelcel in de shop, 11 in elke shop en dus 22 in totaal. “We gebruiken hiervoor al 25 jaar deuren van het merk Cisaplast, één van de voornaamste fabrikanten van glasdeuren voor de koelcelbouw. Deze worden ingebouwd in de koelcelpanelen”, legt Robin Mathijs, Sales Manager bij Linum Europe, uit. “Een groot voordeel van deze deuren is dat ze heel eenvoudig te monteren zijn, dankzij een kant-en-klaar kitsysteem. De bekabeling en verlichting zijn standaard in de deur verwerkt.”

Bij de keuze van de deuren dient de klant rekening te houden met de breedte, die afhankelijk is van de beschikbare ruimte. “De klant heeft de keuze tussen een breedte van 66 en 76 centimeter. In dit project viel de keuze op de smalste deuren, dus 66 centimeter”, legt Mathijs uit.

First in, first out

Bij een koelcel horen uiteraard ook rekken om de voedingswaren en drankjes te presenteren. Daar biedt Linum met de eigen FIFO rekstellingen een gepaste oplossing voor. FIFO rekstellingen zorgen voor een perfecte presentatie en rotatie van dranken en eetwaren in de koeling. Mathijs: “FIFO staat voor ‘first in, first out’. Deze worden langs de achterzijde aangevuld, de klant neemt de producten langs de voorzijde eruit. Afhankelijk van de wensen en het budget kan de klant kiezen voor FIFO-rekken met draadroosters, volle legborden of leggers met rolletjes. In dit project ging de voorkeur uit naar de uitvoering met draadroosters.”

De kleur van de realisatie valt op: zowel de deuren als de gebruiksvriendelijke FIFO-rekken zijn uitgevoerd in het zwart. “Die vraag naar een andere kleur zien we steeds vaker terugkomen”, merkt Mathijs op. “Vroeger volstond het om de deuren in geanodiseerd aluminium te leveren en de rekken in wit gelakt staal – een keuze die veeleer functioneel is. Vandaag de dag spelen esthetische overwegingen in dergelijke selfserviceprojecten een zeer belangrijke rol. Gelukkig kunnen we met onze zwarte deuren en rekken perfect inspelen op dergelijke vereisten op vlak van design.”

Voor zowel Isosell als Linum Europe was dit een geslaagde uitvoering. “Het project is vlot verl­open, wat natuurlijk mede een gevolg is van de uit­stekende samen­werking die we door de jaren heen hebben opgebouwd met Isosell”, aldus Mathijs. “Een belang­rijk voordeel is dat we de klant meer dan één optie kunnen bieden. De klant komt naar ons toe met de afmetingen en wat hij nodig heeft, wij werken een voorstel uit dat bestaat uit een basis­offerte met een standaardversie en verschillende mogelijke varianten. Zo kan de klant de beste oplossing voor zijn specifieke situatie kiezen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details