NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Terug naar overzicht

A.O. Smith BV

A.O. Smith is een Nederlandse fabrikant en leverancier van boilers en andere warmwaterapparatuur. Wij leveren oplossingen voor zowel industriële als huishoudelijke toepassingen. Afhankelijk van de behoeften stellen wij dé installatie samen die daar het beste op aansluit.

Veel warm water in korte tijd

De behoefte aan water raakt bijna alles wat we doen. Warm water is vaak van cruciaal belang voor de noodzakelijke hygiëne. We vinden het heel normaal dat we overal warm water kunnen tappen en dat is het in ons deel van de wereld ook. Het valt eigenlijk pas op als het er niet meer is.

We leveren warmwateroplossingen voor industriële en commerciële toepassingen. ‘Alles met drie douchekoppen en meer’ zeggen wij altijd. Of gewoon ‘veel warm water in korte tijd’.

Vakmanschap uit Nederland

We zijn een dochteronderneming van A.O. Smith Corporation; een beursgenoteerde (NYSE) onderneming met wereldwijd ongeveer 18.000 medewerkers. De boilers voor de Europese markt maken wij sinds 1970 in onze fabriek in Veldhoven. We hebben een tankplant waar vakmensen een plaat staal ombouwen tot een tank. Deze wordt na assemblage voorzien van een emaillelaag met behulp van onze gepatenteerde ‘slush-coating’ methode.

De assemblage afdeling bouwt de tanks daarna op tot een boiler en maakt deze landspecifiek. Niet ieder land in Europa hanteert dezelfde specificaties en ook de gebruikte brandstoffen zijn per land verschillend.

Duurzaam

In Nederland introduceerden we ruim 20 jaar geleden condenserende gasgestookte boilers die het rendement van de gasgestookte boiler opschroefde naar waarden tot wel 109%. Feitelijk is er dus minder gas nodig om dezelfde hoeveelheid water te verwarmen. Ook de toevoeging van zonthermische systemen en warmtepompen hebben bijgedragen aan steeds duurzamere warmwatersystemen en minder gebruik van fossiele brandstoffen.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Hernieuwbare energieTotaaloplossingen Adres De Run 5305
5503 LW Veldhoven
Nederland
Telefoonnummer [email protected] E-mailadres +31 (0)40 2942500 Website aosmithinternational.com/be-nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details