NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Terug naar overzicht

BlueKit Factory

Over BK-Factory

Een optimale veiligheid verzekeren en gelijktijdig de exploitatiekosten van een gebouw zoveel mogelijk beperken vormt een hele uitdaging, zeker wanneer naast de reglementaire voorschriften ook nog rekening moet worden gehouden met de architecturale kenmerken.

Dit geldt ook voor de ventilatie en de rookafvoer in liftschachten en technische kokers. Voor een betrouwbare ventilatie en rookafvoer moet men immers bovenaan de schachten en kokers systemen toepassen of het metselwerk aanpassen waarbij openingen naar buiten moeten worden gemaakt. Die openingen tasten echter de luchtdichtheid van de gebouwen aan, met alle gevolgen van dien op het vlak van energieverliezen.

Hoe kan men veiligheid van personen en energiebesparingen op een geslaagde manier met elkaar combineren?

Dat is de vraag waar BK-Factory met de BlueKit®-oplossing een afdoend antwoord geeft.

Het concept dat daarbij wordt toegepast, werd door het Luxemburgse bedrijf AirFlowControl SA ontwikkeld. Het eerste intelligente BlueKit® ventilatiesysteem werd in 2008 op de markt gebracht. De BlueKit® oplossing garandeert een doeltreffende rookafvoer en ventilatie en optimaliseert gelijktijdig de luchtdichtheid van het gebouw.

Om de BlueKit® op de Europese markt te verdelen sloeg AirFlowControl SA de handen ineen met D+H Mechatronic AG, de Duitse specialist van de ventilatie- en rookafvoersystemen, en richtte BK-Factory op, een joint venture die zich ten doel stelt om de technologische en commerciële ontwikkeling van de BlueKit® te ondersteunen.

Energiebesparingen ten gunste van het milieu

Volgens de recentste rapporten van de EU is de vastgoedsector (residentieel en tertiaire sector) goed voor 40 % van het energieverbruik – waardoor deze sector de grootste energieverbruiker in de EU is. Er werden intussen specifieke richtlijnen voor de nieuwbouwsector uitgevaardigd met de bedoeling om dat percentage naar beneden te halen.

BK-Factory zag hierin een gedroomde gelegenheid om met zijn ecologische en gelijktijdig energiezuinige oplossing uit te pakken. Met het BlueKit® systeem kan men de ventilatiebehoeften immers beter onder controle te houden, waardoor er minder CO2 in de atmosfeer terechtkomt. De energiebesparingen van de BlueKit® komen daarom zowel de duurzame ontwikkeling als de bescherming van het milieu ten goede.

Vandaag vooruitlopen op de efficiëntie en de veiligheid van morgen.

Intussen blijft BK-Factory de BlueKit® oplossing uiteraard verder ontwikkelen en aanpassen, zodat ze steeds beter presteert en ook aan de toekomstige normen en wetten zal beantwoorden. BK-Factory bepaalt op die manier nieuwe normen op het vlak van efficiëntie en veiligheid.

De onderneming kan daarbij niet alleen steunen op de ervaring die ze in de loop der jaren heeft opgebouwd, maar ook op haar toekomstgerichte visie: BK-Factory herkent opkomende trends en kan daardoor aan haar klanten te allen tijde de oplossingen van de toekomst aanbieden – helemaal in lijn met haar leidraad:

Tomorrow’s solutions in today’s buildings.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Ventilatie Adres 2A, rue de l'Ecole
4394 Pontpierre
Luxemburg
Telefoonnummer +352 (0)40 444420 E-mailadres dh-belux@dh-partner.com Website bluekit.be/nl/

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details