NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Terug naar overzicht

Siniat

Siniat, uw constructieve partner voor totaaloplossingen   

Siniat maakt deel uit van Etex Building Performance, een divisie van de industriële holding Etex, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van bouwmaterialen over de hele wereld. Het groeperen van verschillende merken zorgt ervoor dat we unieke systeeminnovaties kunnen ontwikkelen die resulteren in verhoogde bouwprestaties en sterk geavanceerde bouwmethodes voor onze klanten.

Gipsplaten voor een veelheid aan prestatie-eisen
Siniat is het meest bekend voor haar gipskartonplaten. Dat is waarmee het allemaal begon. Maar intussen is er veel meer dan dat. Gipsplaten worden steeds vaker toegepast in woning- en projectbouw, en dit voor zowel nieuwbouw als renovatie. Met gips(karton)platen kan men snel en eenvoudig lichte scheidingswanden, plafonds e.d. realiseren, waardoor gebouwen op korte termijn in gebruik genomen kunnen worden. Daarnaast kan men met de droge afbouwproducten van Siniat op eenvoudige en efficiënte wijze antwoorden bieden op vlak van brand, geluid, warmte en stootvastheid.

Vezelcementplaten, voor binnen en buitentoepassing
Vezelcementplaten zijn samengesteld uit portlandcement (een bindmiddel), minerale vulstoffen, organische versterkingsvezels (cellulose of hout) en functionele toeslagstoffen. Ze bieden een aantal extreem goede eigenschappen zoals hoge weerstand tegen vorst, brand, vocht, schimmels en ongedierte, … en een hoge mechanische weerstand (hoge stootvastheid en impactweerstand).

Dankzij het ruim assortiment van zowel gipsplaten als vezelcementplaten kan Siniat voor alle toepassingen en voor alle specifieke eisen de meest geschikte plaat aanbieden.

Voegproducten en pleisters
De voorbije jaren zijn de kwaliteitseisen voor de perfecte afwerking van wanden en plafonds steeds toegenomen. Siniat biedt een antwoord op deze eisen met een uitgebreid assortiment voegproducten en gipsen, geschikt voor diverse toepassingen en projecten: van voegproducten met korte verwerkingstijd en een bijzonder snelle droogtijd voor kleine projecten tot grote projecten waarbij een langere verwerkingstijd en droogtijd noodzakelijk zijn. Van producten geschikt voor standaard toepassingen tot toepassingen waar bijzondere eisen gesteld worden inzake brand, vocht, impact, akoestiek en design. Voor al deze situaties hebben wij de gepaste oplossing met ons compleet assortiment aan voegproducten. Naast het afvinken van de kwaliteitseisen, garanderen onze voegproducten u ook een eenvoudige en goede verwerking.

Systeemaanbieder
Wij willen onze klanten niet alleen van de juiste producten voorzien, maar hen totaalsystemen bieden. Daarom bieden wij naast onze gipsplaten, vezelcementplaten en voegproducten eveneens alle andere onderdelen die hierbij horen om tot de beste wanden plafondsystemen te komen. Denk aan schroeven, voegbanden, hoekbeschermers, primers, wand- en plafondprofielen, …

Innovatie en technische know-how
Dagelijks werken vele Siniat specialisten aan nieuwe toepassingen en uitdagingen. Ons ‘Innovation & Technology Center’ (ITC) is gevestigd in Avignon met gespecialiseerde installaties voor het meten en verbeteren van de prestaties van onze producten en om toekomst-mogelijkheden verder uit te bouwen. De testappartatuur staan in voor de verbetering van een zeer brede range van domeinen: mechanica, akoestiek, brand, vochtbestendigheid, weersbestendigheid, systemen en toebehoren, voegmiddelen en pleisters, lichtgewichtconstructies, gezondheid,…

Naast de expertise van het ITC, heeft elk land een lokaal technisch team dat klaar staat om u te helpen met vragen over onze producten en systemen. Zij zijn expert op vlak van de geldende normen, vragen en noden van de lokale markten waarin ze actief zijn. Ook voor projecten bieden zij ondersteuning op maat tijdens de verschillende fasen van het bouwproces.

Neem contact op met onze technische adviseurs: [email protected].

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Bevestigingsmaterialen Adres Bormstraat 24
2830 Tisselt
België
Telefoonnummer +32 (0)15 71 80 50 E-mailadres [email protected] Website siniat.be

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details