NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Alle duurzame energietechnieken in één toestel

Alle duurzame energietechnieken in één toestel

Precies twintig jaar geleden, in 1999, bracht Stiebel Eltron de eerste “LWZ” op de markt, een combinatie van een lucht/water-warmtepomp, een ventilatiesysteem en een boilervat. Na een geleidelijke evolutie van het gamma tot in 2018, is er nu sprake van een ware disruptie. De apotheose is te zien op ISH, de internationale HVAC-beurs in Frankfurt.

Afhankelijk van het model vervult een LWZ all-in-one toestel twee tot vier functies. De LWZ Smart combineert een lucht/water-warmtepomp en een boilervat, voor verwarming en warm water. In de LWZ Plus zit bovendien een ventilatiesysteem D met een warmterecuperatie tot 90%. De LWZ Premium biedt als vierde functie ook nog koeling, zowel passief als actief, en de mogelijkheid tot aansluiting op thermische zonnecollectoren.

Topscores in EPB

Stiebel

In 1999 kwam de allereerste LWZ op de markt.
Dit toestel verenigde drie functies: ventilatie, verwarming en warm water.

 

Door hun excellente performantie scoren de compacte LWZ-toestellen uitzonderlijk goed in EPB. Gecombineerd met PV-panelen en zonnecollectoren in een doorsnee appartement, bekomt u met de LWZ een E-peil van 12! In een gemiddelde eengezinswoning wordt gemakkelijk een E-peil van 20 behaald met dit vernuftig systeem.

Laag energieverbruik met invertertechnologie

De lucht/water-warmtepomp in de toestellen van deze nagelnieuwe reeks is uitgerust met een inverter geregelde compressor. Daardoor wordt het verwarmingsvermogen aangepast naargelang de warmtevraag. Bovendien wordt de restwarmte van de afgevoerde ventilatielucht -die bij een apart ventilatiesysteem verloren gaat- gebruikt door de warmtepomp. Alles samen leidt dat tot een uitzonderlijk hoge SPF van 4,53 (bij W35).

Stiebel

Volgend jaar op de Belgische markt, nu al op de ISH-beurs: de LWZ Air
met verwarming via de ventilatielucht, ideaal voor passieve woningen.

 

De LWZ Air in primeur op ISH 2019 in Frankfurt

Bij de LWZ Smart, Premium en Plus gebeurt de verwarming via een afgiftesysteem op water, zoals vloerverwarming. Passieve woningen hebben meestal zo’n lage warmtebehoefte dat dit overbodig is, maar enige verwarming is wel wenselijk. Daarom ontwikkelde Stiebel Eltron de LWZ Air, die de warmte verdeelt via de ventilatielucht. U kan het toestel in primeur ontdekken op de Stiebel Eltron stand op de internationale HVAC-beurs ISH in Frankfurt.


De nieuwe all-in-one toestellen LWZ

  • Drie modellen: Smart, Plus en Premium
  • Inverter gestuurde lucht/water-warmtepomp
  • Boilervat van 300 liter
  • Ventilatiesysteem D in de Plus en Premium modellen
  • Zonneboiler in het Premium model
  • Volledig binnen opgestelde, compacte toestellen van 1,2 m²
  • Uitstekende score in EPB
  • Laag energieverbruik met een jaarrendement
    hoger dan 4,5 (SPF bij W35)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details