NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
ATELIER COLLECTIES door IDEAL STANDARD

ATELIER COLLECTIES door IDEAL STANDARD

Conca, de heruitvinding van een klassieker

Ideal Standard, al meer dan 100 jaar één van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van badkameroplossingen, introduceert de nieuwe Conca- en Blend-collecties. De nieuwe producten maken deel uit van hun nieuwe Design-Led portfolio, Atelier Collections, gecreëerd in samenwerking met de Italiaanse designstudio Palomba Serafini Associati. De inspirerende nieuwe collectie heeft als doel de “designfilosofie” van het merk te versterken en de badkamers van de toekomst vorm te geven.

Met een solide erfgoed op het gebied van design, inspireert Ideal Standard, samen met studio Palomba Serafini Associati, zich op iconische producten uit het verleden om de nieuwe opwindende collecties voor het heden te creëren. Ludovica en Roberto Palomba, meesters op het gebied van internationaal design met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van designinnovaties voor de badkamer, onthullen een collectie die een exclusief gamma van keramiek en meubilair omvat.

Massimo Vismara, VP Brand & Market Activation bij Ideal Standard zegt: “In de loop van onze geschiedenis hebben we nauw samengewerkt met de toonaangevende ontwerpers van hun tijd. Meesterontwerpers die een uniek vermogen hebben om de essentie van de tijd vast te leggen en die te vertalen naar ontwerpen die de evolutie van de maatschappij vormgeven en de designcultuur buiten de badkamer beïnvloeden. Deze essentie van design is wat we weer willen vastleggen.”

Een concreet voorbeeld van een herinterpretatie van een grote klassieker voor de moderne tijd zijn de Conca wastafels, die zich laten inspireren door de oorspronkelijke lijn die Paolo Tilche in 1972 ontwierp: een serie die een nieuwe weg insloeg en een ooit puur praktisch element transformeerde tot een harmonische combinatie van vorm en functie. De ontwerpers werkten zorgvuldig aan de iconische wastafel, waarbij de hoeken werden gladgestreken om een intelligent, modern evenwicht te bereiken met het vierkante en minimale ontwerp, in lijn met de hedendaagse trends, met behoud van het unieke en verfijnde karakter.

2019-ideal-color13126-kopieren

Het Conca-assortiment van wastafels is een uitgebreide reeks, met verschillende variaties van kraangaten en overlopen, waardoor flexibele installaties mogelijk zijn. De wastafels zijn ideaal voor wandmontage of op een werkblad, met een hoekige sokkel op geselecteerde modellen, ideaal voor zowel residentiële als commerciële projecten.

De collectie omvat een reeks hoogwaardige meubelen, met een elegante en minimalistische uitstraling, die de ruimte nog meer persoonlijkheid geven. Met push open en soft close lades biedt het modulaire concept verschillende combinaties, samen met verschillende afwerkingen en kleuropties, waardoor een persoonlijke aanpassing aan de individuele smaak en ruimtelijke behoefte mogelijk is. Andere opties zijn LED-verlichting voor laden en ladeboxen voor betere opbergmogelijkheden.

Palomba Serafini Associati heeft ook het Ideal Standard badkamerportfolio verrijkt met het Blend WC dat het design van Conca perfect aanvult. Blend is verkrijgbaar in een eigentijdse wand-WC en -bidet. Met de nieuwste innovaties van Ideal Standard, waaronder de revolutionaire AquaBlade®-spoeltechniek en verborgen bevestigingen, is deze collectie perfect voor zowel residentiële als commerciële projecten.

Over de nieuwe collecties zei Roberto Palomba: “We zijn bijzonder trots op de resultaten van onze exclusieve samenwerking met Ideal Standard. Onze aanpak is zeer eenvoudig: kwaliteit en intuïtief design met oog voor het verleden, terwijl de niveaus van eenvoud, zuiverheid en elegantie die Ideal Standard onderscheiden en voldoen aan de behoeften van de moderne samenleving worden gewaarborgd”.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details