NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Behoed je warmtepompsysteem voor lucht en vuil

Behoed je warmtepompsysteem voor lucht en vuil

Caleffi breidt haar assortiment lucht- en vuilafscheiders wederom uit. De DISCALDIRTMAG® is een kunststof gecombineerde lucht- en vuilafscheider met magneet, uiterst geschikt voor toepassing in warmtepompsystemen. Niet alleen verwijdert de DISCALDIRTMAG® efficiënt alle lucht uit de installatie, maar dankzij de magnetische vuilafscheider ook vuil en magnetiet.

Twee vliegen in één klap

Lucht en vuil veroorzaken, zoals gekend, veel problemen in installaties. Met name in warmtepompsystemen kan dit uiterst destructief zijn. Met de nieuwe DISCALDIRTMAG® is dit verleden tijd.

Dit unieke combitoestel in kunststof én met verwijderbare magneet, verwijdert krachtig en efficiënt lucht en vuil uit de installatie. Alle lucht wordt automatisch en op continue wijze afgevoerd tot op het niveau van microbellen. Onzuiverheden zoals vuil, voornamelijk zandkorrels en slib, en magnetiet worden verwijdert tot 5 µm deeltjesgrootte.

Doordat er een lucht- en een vuilafscheider zijn gecombineerd in één toestel, levert dat een fijne tijds- én ruimtebesparing op. De installatie en onderhoud van het product zijn eenvoudig, en met de draaibare aansluiting kan de DISCALDIRTMAG® zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Het apparaat kan worden toegepast voor zowel verwarming als koeling.

Energiebesparing

Testing en onderzoek door Caleffi S.p.A. heeft uitgewezen dat de lucht- en vuilafscheiders van Caleffi tot 15% energie besparen in de totale installatie.

Warmtepompsets

De nieuwe DISCALDIRTMAG® is ook verkrijgbaar in de basic warmtepompsets van Caleffi. Met deze set ben je in één keer klaar voor de installatie van een warmtepompsysteem. Voor iedere unit is er een passende set; voor zowel monoblock warmtepompen als split units, ook is er de keuze tussen verschillende vermogens. In deze sets vind je de volgende producten: vorstbeveiliging (enkel voor monoblock), expansievatconsole, drukverschilregelaar en de gecombineerde lucht- en vuilafscheider.


CALEFFI @ VAKBEURS ENERGIE

Op 12 t/m 14 oktober vindt de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen. Op dit platform voor warmte, elektriciteit en energiebesparing komen professionals bij elkaar om de balans op te maken op het gebied van energie.

Caleffi is hier ook aanwezig en wij nodigen je graag uit op onze stand 03.C058 in hal 3.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details