NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Condenserende vloerketel  op gas is vernieuwd

Condenserende vloerketel op gas is vernieuwd

TAU UNIT is een onmiskenbare Riello-ketel en een garantie voor een jarenlange storingsvrije werking van het centrale verwarmingssysteem. De ingenieurs van Riello gingen de uitdaging aan om ook een gevestigd product te vernieuwen en hier is het resultaat: de nieuwe TAU UNIT.

Alle ketelcomponenten werden vernieuwd en hertekend met het oog op een verdere perfectionering van de werking met nul debiet: de ketel bevat nieuw materiaal, met uitzonderlijk lage uitzettingsgraad van de rookgasleidingen. De hellende warmtewisselaar en de nieuwe interne fluidica vergemakkelijken de natuurlijke circulatie van de warmtegeleidende vloeistof en verminderen bijgevolg de thermische belasting en verlengen de levensduur. De reeds uitstekende emissiewaarden zijn verder gedaald tot onder de strenge normen (NOx klasse 6 volgens EN 15502). De ketel geniet van een zeer hoge seizoensgebonden energie-efficiëntie, dankzij de modulatieverhouding van 1:10. Er is bovendien nieuwe optionele apparatuur en een dynamische configurator beschikbaar om de ontwerper te helpen bij het personaliseren van zijn systeem.

Riello TAU UNIT

TAU UNIT is een garantie voor een jarenlange storingsvrije werking van het centrale verwarmingssysteem.

 

Riello-warmtewisselaar
De warmtewisselaar van de TAU UNIT werd ontworpen om een hoog rendement te verzekeren onder de meest moeilijke omstandigheden. De verbrandingskamer is ontwikkeld in volledige symbiose met de Premix gasbrander. Hierdoor kan de brandstof op de beste manier worden omgezet in nuttige thermische energie die naar water wordt overgebracht, en kunnen de vervuilende emissies worden gereduceerd tot onder de strengste Europese grenswaarden.

De warmtewisselaar is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrijstaal zodat hij stabiel en betrouwbaar blijft werken gedurende lange tijd. Dankzij de exclusieve roestvrijstalen warmtewisselaar in combinatie met de condensatietechnologie kan een aanzienlijke hoeveelheid van de gebruikte energie worden teruggewonnen.

Door twee terugloop aansluitingen kunnen systemen met uiteenlopende bedrijfstemperaturen worden beheerd, waarbij het water met lagere temperatuur langs onder wordt gevoerd, zodat de warmte-uitwisseling en de condenserende werking worden gemaximaliseerd. Het speciale staal dat voor de rookgasleidingen is gebruikt, garandeert een lagere thermische uitzettingsgraad waardoor de spanningen op de aansluitingen tot een minimum worden beperkt.

De warmtewisselaar heeft een grote waterinhoud en een specifieke structuur die een natuurlijke  circulatie binnenin kan garanderen. Deze eigenschappen maken hem geschikt voor installatie zonder hydraulische scheiding, aangezien hij ook in nul debiet kan werken.

Riello TAU UNIT

Brander
TAU UNIT is uitgerust met een nieuwe modulerende brander die een vermogen kan leveren volgens de behoeften van het systeem: de modulatieverhouding is 1:10 (tot en met model 115), waardoor de ON/OFF-cycli tot een minimum worden herleid en de TAU UNIT geschikt is voor zowel de vervanging van bestaande systemen als voor nieuwe installaties in gebouwen met een laag energieverbruik. Met de nieuwe venturi lucht-gasmenger is een schone en efficiënte verbranding over het gehele instelbereik mogelijk.

De verbrandingskop is uitgerust met een specifiek ‘net’ in metaaldraad dat dankzij het grote oppervlak zorgt voor lage temperaturen en minder turbulentie. Dit vertaalt zich in een grotere energieoverdracht in vergelijking met een traditionele brander met dezelfde vlamtemperatuur, absolute bedrijfszekerheid, beperkte vorming van verontreinigende stoffen dankzij de volledige oxidatie van de aardgasmoleculen, geruisloze opstart en werking.

Elektronische bediening en display
De elektronische regeleenheid van de TAU UNIT voert complexe taken uit omdat het veel informatie uit het systeem snel moet monitoren en verwerken, met als doel de gebruikers het beste comfort te garanderen met maximale bedrijfszekerheid en een zo laag mogelijk energieverbruik. De bediening van de TAU UNIT is volledig vernieuwd met meer geavanceerde berekeningsprogramma’s, een hogere detectie-efficiëntie en verwerkingssnelheid.

De werkingslogica van de ketel voor de “Managing/depending”-modus, in het geval van cascadetoepassingen, is geïntegreerd in de printplaat waardoor een maximale flexibiliteit van de unit wordt gegarandeerd. De interface, met display met achtergrondverlichting, is gebruiksvriendelijk en meertalig wat de interactie tussen machine en gebruiker vergemakkelijkt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details