NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De Rittal shelter solutions veroveren de markt

De Rittal shelter solutions veroveren de markt

Rittal Belgium heeft reden tot vieren: onlangs kon de 500ste AAC-shelter worden geleverd aan alweer een tevreden klant. De shelters, die dienen om apparatuur en installaties te beschermen tegen allerhande externe factoren, bieden heel wat voordelen.

Wat zijn shelters?

Shelters beschermen installaties of apparatuur tegen klimaatveranderingen (zon, warmte, regen, koude …), stof, diefstal en vandalisme. Ze zijn in veel gevallen noodzakelijk om degoede werking van de installatie of de apparatuur te kunnen garanderen. In principe kan een shelter overal geplaatst worden. Indien gewenst wordt hij door Rittal aangepast aan de klimatologische omstandigheden aan de hand van ventilatiesystemen, warmtewisselaars, koelunits, controle op luchtvochtigheid, enz.

Het voordeel van een shelter is dat deze volledig kan worden bestukt en uitgetest in de werkplaats, om hem nadien ter plaatse te brengen. Men hoeft hem dan nog enkel aan te sluiten.

AAC-shelters

De AAC-shelters van Rittal bestaan uit twee compartimenten: een A-compartiment voor laagspanning en sturingen zoals bijvoorbeeld het automatisch remsysteem, assentellers en signalisatie, en een C-compartiment voor het voedingsgedeelte. Ze bieden tal van voordelen:

Ultralicht

AAC-shelters zijn zeer licht, wat betekent dat ze eenvoudig te transporteren en monteren zijn. Met het TB LightSite concept biedt Rittal immers een gamma aan shelteroplossingen die significant lichter zijn dan de klassieke oplossingen met ‘stalen frame’, zonder afbreuk te doen aan de sterkte, stabiliteit of functionaliteit. Het concept is gebaseerd op sandwichpanelen, bestaande uit de meest geschikte materialen in functie van de toepassing. De binnenkant is vervaardigd uit een montagevriendelijke afwerking, er is een isolerend kernmateriaal en de buitenkant bestaat uit een corrosiebestendige afwerking.

Lange levensduur

Door het gebruik van kwalitatieve materialen hebben de AAC-shelters een levensduur van minstens dertig jaar bij een correct onderhoud.

Inbraakveilig

Met een AAC-shelter is uw apparatuur of installatie goed beveiligd tegen inbraak (WK4- klasse).

Kwalitatief

De kwalitatief hoogstaande shelteroplossing beantwoordt aan de internationale normen voor technische gebouwen en respecteert de milieuregelgevingen.

Knowhow en service

Door haar jarenlange ervaring is Rittal de perfecte partner als het gaat om compleet op maat gemaakte shelteroplossingen. Ze ontwikkelen de shelters in nauwe samenwerking met de klant, rekening houdend met het totale economische pakket. Ze ondersteunen op het vlak van ontwerp, projectmanagement, logistiek en integratie van verschillende faciliteiten zoals verlichting, elektrische installatie, racks, integratie van kabeldoorvoer, routing, EMC-vereisten, brandbeveiliging, droge blussing, klimatisatie, enz.

Naast dit projectmanagement biedt Rittal tot slot een compleet aanbod van on-site servicemogelijkheden, zoals preventieve onderhoudscontracten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details