NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
DUCO ondersteunt VOC De Rozenkrans met computermateriaal

DUCO ondersteunt VOC De Rozenkrans met computermateriaal

Vorig jaar schonk de firma al 7 bedrijfslaptops aan de onderwijsinstelling. Dit jaar doen ze nog beter met 10 desktops . De schenking komt tegemoet aan de oproep van meer dan 300 West-Vlaamse scholen om IT-materiaal te doneren eerder dit jaar.

In januari 2021 dienden heel wat scholen een dossier in om financiële steun te krijgen voor het afstandsonderwijs dat door de coronacrisis meer en meer de norm wordt. Heel wat kinderen beschikken onvoldoende over de nodige infrastructuur om hun digitale schoolcarrière tot een goed einde te brengen. Om hun schooltaken toch naar behoren te kunnen uitvoeren, draagt DUCO met plezier zijn steentje bij.

Desktops krijgen tweede leven

10 desktops van DUCO krijgen als leerinstrument voor het thuisonderwijs een nieuw leven. Marketingmanager Hendrik Dejonghe (DUCO) mocht ze overhandigen. “Onze IT-dienst heeft de laptops op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik”, vertelt Dejonghe. “DUCO werkt al enkele jaren samen met de Rozenkrans dus het is fijn dat we hen op deze manier kunnen bijstaan.”

Ook Lieven Beheydt, directeur van De Rozenkrans is enthousiast: “Het computermateriaal van DUCO is een zeer welkom geschenk. Allereerst zijn de desktops een mooie aanvulling voor onze computerklassen. Het verouderde ICT-materiaal in de leslokalen krijgt hiermee ook de nodige  upgrade.” Beheydt onderstreep nogmaals de unieke samenwerking met DUCO: “Het partnerschap laat ons toe de leerlingen een hands-on opleiding aan te bieden binnen een professioneel kader. Die opleiding wordt dan ook nog eens ondersteund met lesmateriaal. Een ideale match.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details