NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een mysterieuze rode kubus en de groene (r)evolutie
De Caleffi stand op ISH trok de bezoekers mee in het groene verhaal van de fabrikant.

Een mysterieuze rode kubus en de groene (r)evolutie

Caleffi schittert op ISH 2023

‘Oplossingen voor een duurzame toekomst’ was het motto van de ISH in Frankfurt. Daar sloot Caleffi zich met zijn beursdeelname volledig bij aan. De fabrikant sleepte maar liefst twee Design+ awards in de wacht, prestigieuze awards voor producten die technologie en design slim combineren. Innovatie, duurzaamheid en energie-efficiëntie waren beslissende factoren bij de keuze van de jury. De winnende producten en andere verrassende nieuwigheden stonden op de Caleffi beursstand in de kijker.

De Caleffi stand stond in het teken van de ‘Green (R)evolution’. Aan vijf groene tafels en in een rode kubus werden nieuwe producten en systemen voorgesteld. Stuk voor stuk oplossingen die bijdragen aan de energietransitie, de beperking van onze CO2-uitstoot, comfort en energiebesparing. Ze kaderen in het duurzame verhaal ‘The Caleffi Green’, dat de relatie van de fabrikant met de planeet beschrijft. Mauro Manfredi, Managing Director van Caleffi Benelux, stelt ons graag de belangrijkste innovaties voor.

Nog twee uitgelichte nieuwigheden in het Caleffi Green-verhaal: het compacte buffervat 5485 en

Toekomstmuziek in de ‘cuborosso’

“In de rode box centraal op de stand konden bezoekers de Caleffi Cloud ontdekken, een plat­form dat we de komende jaren strategisch verder ontwikkelen om complexe systemen zoals antilegionella- en warmtenetsystemen inzichtelijk te maken voor installatiebedrijven. Alle onze nieuwe producten zijn er al compatibel mee”, vertelt Mauro Manfredi.

Winnaars voor de energietransitie

“We beleveren meerdere fabrikanten met interne warmtepompelementen. Maar ook rondom de warmtepomp zijn systemen nodig voor een succesvolle energietransitie. Producten die de warmtepompinstallatie beschermen en de efficiëntie verhogen. Dat is precies wat onze twee Design+ award winnaars doen.” 

De eerste Design+ winnaar: de iStop®. Hij beveiligt monoblock warmtepompinstallaties tegen vorst bij stroomuitval. Rond het vriespunt zorgt het ingenieus mechanisch systeem dat het water uit de aanvoer- en retourleiding drupt, zodat het niet stilstaat en bevriest. De tweede Design+ award ging naar de Caleffi XF, een magneetfilter en vuilafscheider in één. Hij elimineert microscopisch kleine en magnetische vuildeeltjes onmiddellijk uit het systeemwater. Zo voorkomt hij storingen en verhoogt hij de efficiëntie en levensduur van de installatie.  

de Plurimod XL afleverset voor hydraulische inregeling in appartementen met hoge én lage debieten.

Thermische opslagoplossing 

Caleffi stelde op ISH ook een recente ontwikkeling voor als antwoord op de toenemende vraag naar thermische energieopslag: het roestvrijstalen wandhangende buffervat 5485 van 15 tot 50 liter, met EPP-isolatie en ingebouwde evenwichtsfles. Een compacte oplossing om stroomoverschotten te benutten voor verwarming en koeling met de warmtepomp. 

Inregeling in gasloze woongebouwen 

Verwarming op gas is sinds dit jaar verboden in nieuwbouw appartementsgebouwen. Warmte­netten en warmtepompen worden de norm voor centrale stookplaatsen. Mauro Manfredi: “Ook voor deze nieuwe werkelijkheid stelden we een handige oplossing voor: de Plurimod XM afleverset. Het is een all-in-one hydraulische module die in ieder appartement voor verwarming en koeling zorgt, en eventueel voor warm water met een booster. Ze vangt drukverschillen aan primaire kant op én garandeert de juiste afgifteflows aan de secundaire kant. Energiemeting, kogelkranen, inregeling, vuilfilter, het zit er allemaal in geïntegreerd. Er is een Plurimod XM voor hoge en voor lage debieten. Die laatste blijft zelfs met zeer lage flows uiterst precies inregelen.” 

Ook de magnetische vuilafscheider-filter Caleffi XF werd bekroond met een Design+ award.

Drinkwaterbescherming

 “Naast het cv-water besteden we ook aandacht aan drinkwater met verschillende oplossingen, van hele kleine zoals de TMV, een compact mengkraantje voor onder de spoelbak, over drukverminderaars tot complete antilegionella-systemen. Een eyecatcher in ons drinkwaterverhaal is de 539H Serie: een combinatie van kogelkraan, drukverminderaar en terugslagklep die binnen­komend water reduceert op druk. Een mooie oplossing voor appartementen en hotels”, besluit Mauro Manfredi.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details