NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Een uitblinker in zijn soort – de innovatieve HyFlex-Geko® -ventiloconvector van FläktGroup

Een uitblinker in zijn soort – de innovatieve HyFlex-Geko® -ventiloconvector van FläktGroup

Met de nieuwe HyFlex-Geko, die deel uitmaakt van een innovatieve serie ventilator-convectoren, heeft FläktGroup een nieuwe referentieklasse voor ventilo’s gecreëerd. Als de Flex-Geko al als uitstekend is geclassificeerd, wordt met de HyFlex-Geko een nieuw record gevestigd. Dankzij zijn flexibiliteit, prestaties en hygiënische normen voldoet deze ventilo aan de hoogste eisen op het vlak van energie-efficiëntie, voelbaar koelvermogen en lage geluidsniveaus voor de kleinste ruimtes. Deze unit beschikt over koel- en verwarmingsvermogens van 1 tot 8 kW bij een gemiddeld ventilatortoerental.

Een nieuw hoofdstuk in technologische innovatie: dankzij de unieke nieuwe eXT-ventilator kan de HyFlex Geko gemakkelijk drukvallen overwinnen.

In tegenstelling tot radiatoren en klassieke verwarmingstoestellen kunnen ventiloconvectoren binnenruimtes niet alleen verwarmen, maar ook koelen en ventileren. Ventiloconvectoren van FläktGroup bieden alle mogelijkheden voor vraaggestuurde ventilatie (DCV) en kunnen overal worden gebruikt waar behaaglijke warmte, aangename koelte of individuele ventilatie met een eenvoudige regeling gewenst is. Deze units leiden de te behandelen lucht actief door de warmtewisselaar, die deze doeltreffend verwarmt en koelt. De ruimtelucht wordt snel aangepast aan de gewenste temperatuur. Door de actieve warmte-overdracht zijn lagere aanvoertemperaturen bij het verwarmen, en hogere bij het koelen mogelijk. Dit minimaliseert het energieverlies en bespaart energie onderweg van de ketel of koelmachine naar de decentrale unit.

Next level HY’s – Ventiloconvectoren

Op het vlak van flexibiliteit, installatiegemak, prestaties en onderhoud is de HyFlex-Geko naar een hoger niveau getild.

Deze “Plug & Play”-unit is eenvoudig te installeren en te onderhouden. Verwarmen en koelen in functie van de vraag en een zeer laag geluidsvermogen garanderen een optimale omgevings-temperatuur en een optimaal ruimtecomfort. De HyFlex-Geko is eenvoudig te reinigen en te desinfecteren. Met een unieke plooibare fiter die zijdelings of langs de onderzijde kan worden uitgeschoven, wordt een hoge graad van gebruiksvriendelijkheid voor de installateur en de eindgebruiker bereikt.  Bovendien kunnen verschillende accessoires vanuit de fabriek gemonteerd op het toestel geleverd worden.

De oplossing voor een breed scala aan toepassingen

Door het modulaire, flexibele en hygiënische concept kan HyFlex-Geko voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Deze units verwarmen, koelen en ventileren kantoren, verkoopsruimtes en medische gebouwen. Ook zijn ze ideaal voor hoteltoepassingen, omdat deze toestellen betrouwbaar en zeer stil functioneren. Met hun economische werking, hun snelle en eenvoudige selectie, installatie en onderhoud en de verschillende gebruiksmogelijkheden, leveren HyFlex-Geko ventiloconvectoren een nieuwe standaard op het vlak van flexibele, robuuste, hygiënische en energie-efficiënte klimaatoplossingen.  Bovendien beschikt FläktGroup voor dit gamma over een uitgebreide reeks accessoires zoals 6-wegventielen, drukonafhankelijke regelventielen, vooraf geponste aansluitingen en een hedendaagse regeling met gebruiksvriendelijke bedieningspanelen.

Toepassingen: hotels, kantoren, vergaderzalen, verkoopsruimtes, restaurants, winkels enz.

De HyFlex-Geko kan worden aangepast aan iedere mogelijke installatieconfiguratie

Met de 360°-Flex-technologie is het eenvoudig om de aansluitzijde op de werf te wijzigen door het toestel te draaien. De ventilo kan ook mits kleine aanpassingen worden omgebouwd van wand- naar plafondmontage of omgekeerd. De filter kan zijdelings of langs de onderzijde van het toestel worden vervangen. Het toestel is op deze manier aanpasbaar om aan elke montage-eis te voldoen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details