NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Het belang van brandveilig elektrisch installeren
HF inbouwdozen.

Het belang van brandveilig elektrisch installeren

Installateurs krijgen de laatste jaren steeds strengere richtlijnen voor de kiezen. In 2017 onderging de elektrosector al een belangrijke verandering met het in voege gaan van CPR: Construction Products Regulation. In navolging daarvan trad dit jaar, op 1 juni, het vernieuwde AREI in werking waarbij de voorschriften voor de keuze van de bekabeling in elektrische installaties in overeenstemming werden gebracht met de CPR regelgeving.

Tekst en beeld Preflex

Voor installateurs is het belangrijk om de juiste, brandveilige materialen te kiezen die voldoen aan de wettelijke vereisten. Preflex bundelde zijn productaanbod voor brandveilige installaties in een handige catalogus ‘Brandveilig installeren’. 

Volgens Kris Desmet, Sales Manager bij Preflex, had de Belgische elektro-installateur nood aan informatie n.a.v. de recente aanpassing van het AREI. “Het vernieuwde AREI deed veel vragen rijzen bij de elektro-installateurs. Zij wilden zich ervan verzekeren dat ze hun installaties nog correct konden uitvoeren met onze producten.”

De catalogus ‘brandveilig installeren’ van Preflex.

Preflex SAFE

Preflex SAFE is het 100 procent halogeenvrije assorti­ment voorbedrade buizen van Preflex. De Preflex buizen zijn halogeenvrij en niet-vlam­verspreidend en in het Preflex SAFE assortiment zijn ook alle draden en kabels halogeenvrij.  

Het is een bekend gegeven dat halogeenvrije producten mensenlevens kunnen redden, omdat ze in geval van brand veel minder rook en toxische gassen verspreiden. Kris Desmet : “Met Preflex SAFE is de installateur verzekerd van een installatie die voldoet aan de vereisten van het AREI. Alle kabels in het Preflex SAFE assortiment voldoen minimaal aan de CPR klasse Cca s1a1.

Voor de veiligheids- en kritische installaties bieden we in het Preflex SAFE assortiment uiteraard ook kabels aan met functiebehoud.” Het producten portfolio van Preflex beperkt zicht niet tot voorbedrade buizen. “Wij breiden ons portfolio inderdaad gestaag uit om het werk van de installateur maximaal te faciliteren”.  

Producteigenschappen van Halovolt.

HALOVOLT, halogeenvrije elektrobuis en accessoires

Met Halovolt heeft Preflex de meest brandveilige elektrobuis met 0 procent halogenen in huis. Het is de perfecte bescherming voor halogeenvrije kabels. De groene low friction “Topspeed” binnenlaag maakt Halovolt gemakkelijk herkenbaar en versnelt en vergemakkelijkt in hoge mate het intrekken van kabels. “We merken dat installateurs veel belang hechten aan halogeenvrije installaties. Daarom bieden we ook een volledig gamma aan hulpstukken om een installatie van begin tot eind halogeenvrij af te werken. Moffen, bochten, buisingangen, maar ook diverse bevestigingsmaterialen zoals klemmen en pluggen worden uit hoogwaardige, halogeenvrije materialen vervaardigd en vormen een goede aanvulling op onze flexibele en starre buizen assortimenten.”

REDDY HF, nieuwe generatie brandveilige inbouwdozen

Desmet: “De Reddy HF inbouwdozen maken ons aanbod aan producten voor brandveilige elektrische installaties compleet. Het assortiment is volledig halogeenvrij en omvat luchtdichte inbouwdozen voor energiezuinige en passiefwoningen, geluidsisolerende inbouwdozen voor gebruik in geluidsdichte wanden en tenslotte een 3-in-1 luchtdichte, geluidsdichte én brandwerende inbouwdoos met speciale afsluittechniek die het functiebehoud tijdens een brand garandeert.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details