NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hoe kies je de juiste werkkledij voor je personeel?

Hoe kies je de juiste werkkledij voor je personeel?

Je wil dat je werknemers veilig en in alle comfort aan de slag kunnen. Werkkledij is daar een belangrijk onderdeel van. Maar hoe kies je nu de gepaste kleding voor je personeel? Waar moet je op letten en wat is belangrijk? We zetten een paar aandachtspunten op een rij. 

Veiligheid boven alles

De veiligheid van je werknemers staat uiteraard altijd voorop. Niet alleen de werkplek en de werkomstandigheden moeten veilig genoeg zijn, ook de uitrusting van je mensen is gebonden aan strikte regels. Persoonlijke beschermingsmiddelen of kortweg PBM’s moeten ervoor zorgen dat de kans op ongevallen tot een minimum beperkt wordt. Kleding is daar maar een klein onderdeel van. Helmen, brillen, een uitgebreid assortiment werkschoenen, handschoenen, mondmaskers: ze hebben allemaal tot doel om je werknemers te beschermen tegen mogelijk gevaarlijke situaties. Het spreekt vanzelf dat je hier best altijd voor kwaliteitsvolle opties kiest. 

Comfort

Als je een hele dag je werkkledij aan hebt, kan die maar beter zo comfortabel mogelijk zitten. Je werknemers moeten zich op hun gemak kunnen voelen in hun werkkleding, en de nodige bewegingsvrijheid hebben zodat ze hun werk veilig en efficiënt kunnen uitvoeren. Het is dus belangrijk om kleding uit te zoeken die niet alleen goed past, maar die bovendien gemaakt is van kwaliteitsvolle ademende en vochtafvoerende materialen. Merken als Snickers Workwear of Carhartt bieden een uitgebreide keuze.

Fluo

Als je werknemers regelmatig buiten aan de slag zijn of op plekken met weinig licht, kies je best voor werkkleding die goed zichtbaar is. Fluo-oranje jassen zijn al lang vertrouwd. Maar je kan voor je personeel bijvoorbeeld ook een werkbroek bestellen met reflecterende strepen. Hoe opvallender, hoe liever. 

One size does not fit all

Vaak maken werkgevers de fout om één model broek, T-shirt of overall aan te kopen in verschillende maten. Houd er wel rekening mee dat werknemers vaak uiteenlopende taken hebben die misschien  verschillende soorten werkkleding vereisen. Kort door de bocht gesteld heeft een kok andere kleding nodig dan een bouwvakker of een verpleegkundige. Het is uiteraard belangrijk om de werkkleding te kiezen in functie van de taken die werknemers uitvoeren.

Onderhoud

Werkkleding ziet af, dagelijks op de werkvloer maar ook door het veelvuldig wassen. Je kiest dus maar beter voor kleding die tegen een stootje kan én die gemakkelijk te onderhouden is. 

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

De kledij van je werknemers is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsimago. De juiste kleding  geeft meteen een professionele uitstraling. Kies daarom kleding die past bij de bedrijfsstijl en die het bedrijfslogo of andere branding-elementen bevat. Zo worden je werknemers meteen je wandelende visitekaartje. En ook hier is kwaliteit belangrijk. Een polo-shirt ziet er meteen heel wat stijlvoller uit dan een gewoon t-shirt. Imago is alles!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details