NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovatie troef bij specialist in kabeldraagsystemen

Innovatie troef bij specialist in kabeldraagsystemen

Zelfs in tijden van crisis zit onze sector niet stil. Trayco, producent van kabeldraagsystemen, lanceert twee innovatieve producten op de markt. Met ULTRA GALVA pakt Trayco uit met een hoogwaardige metaalcoating die corrosie geen kans geeft, zelfs in zeer agressieve omgevingen. Nog een nieuwigheid zijn de Omega-beugels, geproduceerd met kwaliteitsmateriaal op de eigen volautomatische machine. Dankzij een forse investering in het machinepark voegt Trayco daar later dit jaar nog THE.FORCE aan toe, een uniek gamma van industriële producten.

Stilstaan is achteruitgaan. Met dit in het achterhoofd heeft Trayco zich ­tijdens de coronacrisis van zijn meest dynamische kant laten zien. “We hebben creatief nagedacht over hoe we ons kunnen wapenen tegen de periode na corona”, steekt zaakvoerder Geert Ballet van wal. “Het resultaat van die denkoefening: een forse investering in ons machinepark in Oudenaarde en de lancering van twee nieuwe producten.”

galva_trayco_robot_roest-kopieren

ULTRA GALVA is een hoogwaardige metaalcoating die een optimale ­
opper­vlaktebescherming biedt in een grote verscheiden­heid aan agressieve en ­veel­eisende omgevingen.

 

Optimale bescherming tegen corrosie

ULTRA GALVA is een hoogwaardige metaalcoating die een optimale oppervlaktebescherming biedt in een grote verscheidenheid aan agressieve en veeleisende omgevingen, zowel binnen als buiten. Denk aan chloor- en zuuromgevingen of zoute en maritieme toepassingen. Door de unieke legering van kleine hoeveelheden magnesium en/of aluminium in het zinkbad ontstaat een ULTRA-bescherming met zelfhelende werking. Terwijl zink essentieel is­ voor een kathodische bescherming, voorkomt magnesium roodroest. De ­passivatielaag die hier bovenop komt, zorgt dan weer voor een seal die de eerste sporen van witroest afremt. ULTRA GALVA biedt zo een van de hoogste ­niveaus van corrosiebescherming, in overeenstemming met de richtlijnen van EN 10143 en EN ISO 12944. “ULTRA GALVA biedt alleen maar voordelen”, stelt Geert Ballet. “In vergelijking met hot-dip blijven de artikelen zeer recht en treden er geen deformaties, flux noch doffe plekken op. Ons product is bovendien beter corrosiebestendig én goedkoper. Een zoutneveltest heeft uitgewezen dat ULTRA GALVA drie tot vier keer beter kan presteren dan de traditionele thermische verzinking.”

ULTRA GALVA kan gemakkelijk koud worden verwerkt zonder risico op vlokken, dit dankzij de perfecte hechting van de coating op het metaal. Er verschijnen geen zinkpinnen, men kan kabels snel installeren zonder risico op beschadiging van kabels of letsels van werknemers.

naamloos-2-kopieren

De Omega-beugels van Trayco zijn lokaal vervaardigd met kwaliteitsmateriaal.

 

Lokaal en kwalitatief

Ook de Omega-beugels zijn een nieuwigheid in het gamma van Trayco. “Dergelijke beugels – uitermate geschikt voor de lichtere ophangingen – worden vaak ingekocht in lage loonlanden. Wij produceren de beugels in België, met kwalitatief materiaal, op onze eigen volautomatische machine. Nog een pluspunt: onze beugels zijn standaard afgewerkt met ULTRA GALVA en zijn voorzien van pvc-blokken om vervorming tegen te gaan”, aldus Geert Ballet.

trayco_7e3a5201-kopieren

Kwaliteit, veiligheid en een supersnelle montage staan centraal.

 

Nog meer in petto

Trayco bracht de afgelopen jaren vele innovatieve producten op de markt, dit zowel binnen het gamma kabeldraagsystemen alsook naar nieuwe markten toe. Zo werd het gamma onder andere uitgebreid met het plug & play-vloersysteem THE.BOX en het SOLAR-gamma. Hierbij staan kwaliteit, veiligheid en een supersnelle montage steeds centraal.

Geert Ballet: “Deze trend trekken we nu gewoon door. Naar de tweede jaarhelft toe brengen we een uniek gamma voor industriële toepassingen op de markt, THE.FORCE by Trayco®, en tal van andere nieuwigheden binnen het bestaande gamma montagesystemen. Deze producten werden stuk voor stuk ontwikkeld op basis van input en feedback uit de markt rekening houdende met de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.” Iets om naar uit te kijken.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details