NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Innovaties en nieuwbouw voor een duurzame toekomst
Aalberts investeert in een nieuw productie- en distributiecentrum, kantoor en academie voor Flamco in Almere, Nederland.

Innovaties en nieuwbouw voor een duurzame toekomst

De wereld van HVAC is momenteel erg dynamisch. Veranderingen op het gebied van verwarming, koeling, water- en energievoorziening wisselen elkaar snel af. Flamco speelt hierin een toonaangevende en actieve rol met duurzame en energiebesparende oplossingen.

Tekst en beeld Flamco

Een nieuw HFC hoofdkantoor, productie- en distributiecentrum

Flamco is onderdeel van Aalberts, samen met Meibes, Simplex en Comap. ­Aalberts investeert in een nieuw productie- en distributiecentrum, kantoor en academie voor Flamco in Almere, Nederland. De nieuwe locatie zal de productie van de innovatieve druk- en opslagtechnologie voor de snelgroeiende milieu­vriendelijke bouwmarkt vergemakkelijken. De ingebruikname volgt in 2021.

FlexTherm Eco | Flexcon Premium | XStream

Duurzame en energiebesparende oplossingen

FlexTherm Eco: de meest duurzame thuisbatterij voor warm tapwater

De FlexTherm Eco is een thermisch laadstation voor elke woning. Het zet ­elektriciteit om in warmte voor warmwatervoorziening en levert zo warm tapwater zonder gasaansluiting. De batterij is makkelijk te installeren en onderhoudsarm. De gebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen ­zonder rendements­verlies. Het apparaat werkt snel en efficiënt met minimaal warmte­verlies (27W). Het toestel is schoon en milieuvriendelijk, doordat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat, weinig CO2 uitstoot heeft en 100 procent recyclebaar is.

De FlexTherm Eco is ultracompact en zuinig (energielabel A+ voor stil­standverliezen). De drie beschikbare modellen hebben een zelfde vermogen (CW5), maar variëren in hoogte en opslagcapaciteit. Winnaar van de Best Innovation Award 2019 op de beurs Duurzaam Verwarmd.

XStream: de meest duurzame lucht- en vuilafscheiders voor installaties

De XStream lucht- en vuilafscheiders verwijderen lucht, vuil en magnetiet uit installaties, zodat ze effectief en efficiënt kunnen werken. Hun hogere scheidingsrendement verlengt de levensduur van het verwarming- en koeling­systeem waarbij het energieverbruik tot 15% lager is dankzij de unieke ECO/MAX-keuzestand. De 360º rotatieaansluiting garandeert optimaal installatiegemak en de geïntegreerde isolatie beperkt warmteverlies. Gebruikers genieten extra comfort door de automatische ontluchting. De XStream lucht- en vuilafscheiders zijn makkelijk te installeren en te onder­houden. Of u nu de luchtafscheider (XStream Vent), de vuil­afscheider (XStream Clean) of de gecombineerde lucht- en vuilafscheider (XStream ­Vent-Clean) kiest.

Flexcon Premium: het meest duurzame expansievat

De nieuwe Flexcon Premium expansievaten zijn duurzamer que milieuprestaties én levensduur dankzij een nieuw, kunststof membraan. Dat membraan heeft een hoge flexibiliteit, een extreem lage doorlaatbaarheid en presteert milieukundig beter dan een rubber membraan. Tevens is het schoner te verbranden of te recyclen. Ook is het nieuwe membraan tot 50 procent lichter. Dat scheelt grondstoffen, energie, brandstof en CO2-uitstoot. Ook bespaart Flamco veel energie bij de productie van de expansievaten.

MeiFlow Top S.

MeiFlow Top S.

MeiFlow Top S: Variabele, efficiënte en krachtige pompgroep

De MeiFlow Top S is voor elk project dé juiste pompgroep. Het biedt maximale variabiliteit in configuratie en gebruik. Als schakel tussen producenten en consumentengroepen zijn pompgroepen essentieel voor een efficiënte energie­distributie binnen gebouwen. De MeiFlow Top S is toepasbaar voor verwarmings- en koelcircuits en is verkrijgbaar in verschillende toepassings­pecifieke versies. Het zet nieuwe maatstaven op het gebied van functionaliteit. Winnaar van de Red Dot Award 2020.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details