Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
HVAC

Nieuwe Daikin AstroPure commerciële luchtreiniger voor zuivere binnenlucht

cdn.uc.assets.prezly

13 oktober 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In de huidige samenleving zijn we ons meer en meer bewust van de lucht die we inademen. Deze bevat vele stoffen zoals bacteriën, allergenen en virussen, die schadelijk zijn voor de gezondheid. Naast zijn twee luchtreinigers voor residentieel gebruik, komt Daikin nu ook met een oplossing voor zuivere lucht in commerciële ruimtes: AstroPure. Een volledig autonome standalone unit die de modernste HEPA-filter combineert met optioneel verkrijgbare UV kiemdodende bestraling (UVGI). De luchtreiniger voorkomt onder meer de verspreiding van virussen en garandeert een betere kwaliteit van binnenlucht in grotere commerciële ruimtes zoals kantoren, restaurants, hotellobby’s, sportzalen, wachtruimten en praktijken.

Zuivere en schone lucht

Het is belangrijk om de vervuilde binnenlucht te zuiveren in ruimtes waar veel personen samenkomen. Gebouwen zonder ventilatie en met ruimtes die moeilijk te verluchten zijn, zijn een broeihaard voor virussen. De mobiele AstroPure-unit zuivert de lucht in gesloten ruimten en verzekert op die manier een gezond binnenklimaat.

AstroPure is geschikt voor commerciële ruimtes tot 200m². Dankzij de HEPA-filter wordt 99,99% van al het stof, pollen, schimmels, bacteriën, virussen en alle deeltjes in de lucht met een grootte van 0,3 micron of groter verwijderd. Bovendien heeft de AstroPure een luchtdebiet van 2.000m³ per uur wat wil zeggen dat de lucht in een ruimte zes keer gezuiverd wordt in 60 minuten.

De UV-C stralingsunit op haar beurt straalt een kiemdodende golflengte van 255nm uit om bacteriën en virussen te doden zonder de efficiëntie van de filtratie te beïnvloeden. Het risico op infecties voor werknemers, gasten of patiënten wordt dus aanzienlijk verminderd.

Eenvoudig in gebruik en installatie

Om bedrijven, winkels, praktijken en andere infrastructuur te helpen om hun ruimtes zo zuiver en aangenaam mogelijk te maken en hen onnodig kosten te besparen, is AstroPure ontworpen als plug & play-unit. Het ontwerp met schuiflade zorgt voor een eenvoudige installatie van de filters en makkelijke toegang tot de ventilator. De geïsoleerde dubbelwandige constructie garandeert een fluisterstille werking waardoor het toestel zonder problemen kan draaien in een hotellobby, volgeboekt restaurant, fitness- of wachtruimte.

Bewezen doeltreffendheid

Volgens testen die werden uitgevoerd in de laboratoria van het Institut Pasteur de Lille elimineren de luchtreinigers van Daikin in 2,5 minuten meer dan 99,98% van het humane coronavirus HCoV-229E. Dit virus behoort tot dezelfde familie als SARS-CoV-2. De toestellen bleken in 2,5 minuten ook 99,93% efficiënt te zijn tegen het H1N1-virus, dat de gewone griep veroorzaakt.

Daarnaast voldoet AstroPure ook aan de strengste hygiëne-richtlijnen binnen de branche, zoals VDI 6022. Het doel van deze richtlijn is het creëren van een gezonde binnenluchtkwaliteit in gebouwen.

De luchtreinigingstechnologie met hoogzuivere filtratieoplossing maken van deze standalone unit de meest betrouwbare en veilige op de markt. Deze luchtreinigers kunnen dus efficiënt ingezet worden in de strijd tegen respiratoire aandoeningen en virussen.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje:

 • Voor ruimtes tot 200m²
 • Luchtstroomdebiet tot 2000 m³/h
 • HEPA-filters en optionele UV kiemdodende straling (UVGI)
 • Actieve koolfilter
 • Een fluisterstille werking
 • Eenvoudige toegang tot en onderhoud van filters
 • Geschikt voor gebruik binnen of buiten in een beschermde omgeving
 • CE-naleving, ontwerp volgens VDI 6022
 • Afmetingen: 1628mm/770mm/720mm

Klik hier voor meer info.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details