NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe ruimtebesparende sifon van Viega maakt wastafel van onderaf toegankelijk

Nieuwe ruimtebesparende sifon van Viega maakt wastafel van onderaf toegankelijk

Meer creatieve installatievrijheid.

Voor badkamermeubels met een wastafel is de conventionele buisvormige sifon geen geschikte geurafsluiter. Omdat hier elke millimeter telt, heeft Viega zijn assortiment ‘ruimtebesparende’ afvoeren geoptimaliseerd. Naast de bouwkundige voordelen profiteert de eindgebruiker vooral van een handige nieuwe troef: de reiniging kan nu zonder demontage van de aansluitingen, waarbij het in een uitneembare beker wordt vastgehouden. 

Het assortiment badkamermeubels met wastafel is vandaag enorm uitgebreid, om bij elke stijl te kunnen passen. Tegelijk moeten deze meubels zo functioneel mogelijk zijn. En dan komt de nieuwe ‘ruimtebesparende’ afvoer van Viega goed van pas. De sifon kan tijdens de montage worden aangepast en is bovendien de ideale oplossing voor barrièrevrije badkamers. Wastafels zonder onderconstructie kunnen ook later nog toegankelijk worden gemaakt voor rolstoelen. Gedaan dus met die tijdrovende montage van een verborgen overloop.

Snelle installatie in een compacte ruimte

Met een diepte van 57 mm en een hoogte van 102 mm is de Viega ruimtebesparende sifon uiterst compact. De constructie van de afvoerbocht onder de wastafel werd stromingsgunstig geoptimaliseerd, zodat de afvoercapaciteit nog vergroot. In horizontale richting kan de afvoerbocht worden ingesteld van 50 tot 315 mm, in verticale richting van 15 tot 293 mm.

De aansluiting op de afvoerleiding is mogelijk in zowel DN 32 als DN 40. Dit vermindert de opslagruimte en vereenvoudigt de montage, omdat de afdichtingen voor de aansluitingen op de geurafsluiter al door middel van 2K-technologie zijn ingespoten.

Natte reiniging zonder demontage

Geurafsluiters moeten regelmatig worden schoongemaakt. Als ze in het meubel zijn ingebouwd, is dat vaak een omslachtig karwei. De ‘ruimtebesparende’ afvoer van Viega maakt het reinigen mogelijk, zonder demontage van de aansluitingen aan de wand en de wastafel. Daarvoor hoeft alleen maar het onderste deel van de sifon, dat de vorm van een beker heeft, te worden verwijderd. Het water wordt in de beker vastgehouden en hoef je niet op te vangen. Zo kan het reinigen nog eenvoudiger, zonder gereedschap.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details