NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Ontdek de toekomst van ventilatie bij Duco op Batibouw

Ontdek de toekomst van ventilatie bij Duco op Batibouw

Energiezuinige woningen, een comfortabel binnenklimaat en bovenal de gezondheid van de bewoners zijn van groot belang. Anno 2019 staat het vast dat deze pijlers de uitdagingen vormen in het toekomstig bouwen. Duco is erin geslaagd om deze te vertalen naar de realiteit door middel van de vier ‘Duco at Home’ totaalconcepten. Daarbinnen wordt de hybride opstelling van de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco als nieuwkomer warm onthaald. De ventilatiespecialist bewandelt zo, met deze en tal van andere oplossingen, het pad van Batibouw. Binnen deze editie staan ‘Zorgeloos wonen’, ‘Connected home’ en ‘Beleving’ immers centraal. Duco past zo volledig binnen dit plaatje met z’n rugzak vol slimme ventilatie-oplossingen. En u, wandelt u mee richting de woning van de toekomst (Paleis 12, stand 501)?

De stand van de Belgische ventilatiefabrikant vormt ondertussen een vaste waarde binnen de grootste Belgische beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector. Elk jaar opnieuw komt het bedrijf op de proppen met nieuwe ontwikkelingen richting de ventilatiemarkt. Dat zal dit jaar niet anders zijn …

Voor élk project een oplossing
“De basis van ‘Duco at Home’ als totaalconcept startte in 2014”, begint Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “Toen stelden we de mechanische ventilatiebox ‘DucoBox’ voor, beschikbaar in de fluisterstille DucoBox Silent specifiek voor renovatie- en vervangingsprojecten, en de intelligente DucoBox Focus voor de nieuwbouwmarkt. Het plaatje werd op de vorige editie van Batibouw helemaal compleet door middel van twee ventilatieprimeurs met het oog op een strengere ventilatieregelgeving (E-peil 40 voor nieuwbouw): het balansventilatietoestel met warmteterugwinning DucoBox Energy voor de BEN-woning en de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco met actieve warmterecuperatie voor het active house van de toekomst.”

De toekomst begint vandaag
Een gezonde, comfortabele en duurzame woning is niet langer toekomstmuziek. De toekomst begint vandaag. Ook Duco wil z’n steentje bijdragen, en doet dat met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco. Het toestel gebruikt restwarmte uit de ventilatieretourlucht (± 20°C) en warmte uit de buitenlucht voor centrale verwarming en warm tapwater. De 2-zonesturing onderscheidt de DucoBox Eco  van andere ventilatiewarmtepompen. Door de dag- en nachtzone afzonderlijk aan te sturen, wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.

Voorproefje van hybride opstelling
Vaak is het vermogen van de warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft de warmtepomp assistentie nodig. “Om zorgeloos te kunnen wonen, stelt Duco op z’n stand de hybride opstelling voor”, verklapt Dejonghe. “Daarbij wordt de DucoBox Eco aan een cv-ketel met een boilervat gekoppeld. Batibouw is de gelegenheid bij uitstek om een voorsmaakje te beleven, want de commerciële vrijgave van deze opstelling wordt later in 2019 verwacht.”

Groen denken
Maar dat is nog niet alles. Duco ís niet alleen groen, het ventilatiebedrijf dénkt ook groen. “Ook een all-electric opstelling is mogelijk”, vervolgt Dejonghe. “Daarbij krijgt de warmtepomp assistentie van elektrische weerstanden. Een mooie oplossing voor de vraag naar hernieuwbare energie!”

En het mooie is: aangezien de DucoBox hetzelfde toestel blijft, kan in een later stadium probleemloos van het hybride naar het all-electric concept overgestapt worden.

“Eigenlijk is het simpel: Duco wil aan elk bouwproject tegemoet komen en een toekomstperspectief bieden, zowel op korte als lange termijn”, besluit een verheugde Dejonghe.

Nieuwsgierig? Houd dan tijdens uw bezoek aan Batibouw zeker even halt in Paleis 12 op stand 501 en maak onder andere kennis met de hybride opstelling van de DucoBox Eco!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details