NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Opleidingen zijn een noodzaak voor een correcte installatie
Met de Engels Academy beschikt de Engels Group over een heel mooi opleidingscentrum in Malle.

Opleidingen zijn een noodzaak voor een correcte installatie

Waar in vroegere tijden nog een elektricien, loodgieter en koeltechnieker op de werf rondliepen, is het nu meer en meer noodzakelijk dat één HVAC-installateur al die vaardigheden heeft. De Engels Academy begrijpt die noodzaak, en biedt daarom opleidingen aan die alle vakgebieden samenbrengen. De academie is een nieuw opleidingscentrum in Malle van de Engels Group, waar professionals welkom zijn voor een- of meerdaagse opleidingen, die op maat gedoceerd worden.

En alsof dat nog niet genoeg is, biedt de Engels Group ook heel wat lesmateriaal aan op YouTube, zodat men op z’n eigen tijd en zonder verplaatsing kan bijscholen. 

“Bij een lucht-water warmtepompinstallatie heb je een deel koeltechnisch, maar anderzijds zit je binnen ook met een hydronisch afgiftesysteem en dat moet dan ook nog elektrisch aangesloten en gestuurd worden”, begint Walter Vermeulen van de studiedienst bij Engels Group zijn relaas. 

“Die vakgebieden komen eigenlijk allemaal bij elkaar. En de mensen in die vakgebieden hebben hun eigen specialiteit, maar moeten vaak nog een stukje extra van dat andere gebied bijbenen. Daarom vinden we het heel belangrijk om de mensen goed op te leiden.”

Voor de opleidingen laat Engels Group de technische mensen van de fabrikanten zelf naar de Engels Academy komen om de opleiding te geven. “We hebben hier dan ook een heel mooi opleidingscentrum”, aldus Vermeulen. “Wekelijks zijn hier trainingen en opleidingen, van alle producten die we aanbieden.”

“Gemiddeld duurt een dagopleiding van 9u tot 14u, met een lunchpauze waarbij een versnapering voorzien is.”

Verschillende vormen

En die opleidingen komen in verschillende vormen. “Het zijn vooral theoretische opleidingen, maar er worden bijvoorbeeld ook technische trainingen gegeven op onze technische dienst. Dat is dan met het juiste didactische materiaal en wat oefeningen. Meestal is dat meer specifiek op vraag van klanten, en dan geven we die opleidingen ook op maat voor hen.” De technische opleidingen gebeuren intern, voor de theoretische opleiding zakken er externen af naar de Engels Academy.

Maar ook de professionals die om de een of andere reden niet tot bij de Engels Academy kunnen raken, kunnen opleidingen volgen. “Onze regio­managers gaan de baan op en geven ook ter plekke opleidingen aan de mensen die niet altijd tot hier kunnen komen”, legt Vermeulen uit. “Bovendien hebben we ook een YouTube-kanaal waar we verschillende korte basis­opleidingen aanbieden.” Daarbij gaat het zowel om opleidings­videopresentaties als gewone opleidingen.

De verschillende opleidingen die op de Engels Academy te volgen zijn, komen in verschillende lengtes. “Gemiddeld duurt een dagopleiding van 9u tot 14u, met een lunchpauze waarbij een versnapering voorzien is”, zegt Vermeulen. “De kortste opleiding duurt 3 uur, de langste opleiding die we aanbieden is drie dagen.”

Voor de opleidingen laat Engels Group de technische mensen van de fabrikanten zelf naar de Engels Academy komen om de opleiding te geven.

Continuïteit

Een kwalitatieve opleiding trekt zelf ook lessen uit wat ze doet, en dat is bij de Engels Academy niet anders. “We vragen ook om feedback aan degenen die onze opleiding gevolgd hebben”, duidt Walter Vermeulen. “We vinden het heel belangrijk om continu onze opleidingen bij te sturen.” En dat loont. “De mensen zijn heel positief over de opleidingen, en we zien regelmatig mensen terug. Dat geeft voor ons ook het gevoel dat het goed is”, besluit Vermeulen.

Engels Group biedt ook Franstalige opleidingen aan, om een nog breder doelpubliek aan te spreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details