NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
P&V Elektrotechniek neemt West-Vlaamse sectorgenoot over

P&V Elektrotechniek neemt West-Vlaamse sectorgenoot over

Bordenspecialist P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over. De Kortrijkse bordenbouwer heeft dertien mensen op de loonlijst. Tegelijk kondigt P&V een naamswijziging aan: van P&V Elektrotechniek naar P&V Panels.

P&V breidde de afgelopen vier jaar zijn dienstverlening uit, en ging van 120 naar 200 werknemers. Als volgende stap in hun groeistrategie neemt de specialist in stuur- en distributieborden nu sectorgenoot Bekaert Electric uit Marke over.

CEO van P&V Joris Vrancken: “Dit wordt onze tweede vestiging, naast ons hoofdkantoor in Heusden-Zolder. Nabijheid is een cruciale factor in onze dienstverlening. Deze overname moet ons meer slagkracht geven in Oost- en West-Vlaanderen. De engineeringfase is altijd een wisselwerking: meetings, aanpassen en afstemmen. Daarvoor moeten we in de buurt van onze klanten zitten, anders wordt het te omslachtig. Idem voor het testen en de afname.”

Bekaert Electric telt momenteel dertien werkkrachten. “Ze dragen net zoals ons kwaliteit en service hoog in het vaandel.” De Kortrijkse bordenbouwer verhuisde onlangs naar een nieuw bedrijfspand van 2.000 m2. Dat biedt P&V een enorm groeipotentieel.

Nieuwe naam: P&V Panels
P&V verandert ook van naam. Van P&V Elektrotechniek naar P&V Panels. “Elektrotechniek is te algemeen”, zegt Vrancken. “Daarnaast bieden we ook service aan die uitsluitend gelinkt is aan het bord. Deze service is in de afgelopen jaren sterk uitgebreid.”

“De naamswijziging komt er ook omdat we veel meer zijn dan een bouwer: we ontwerpen, bouwen, onderhouden én upgraden. Voor elke mogelijke vraag over eender welk laagspanningsbord hebben wij het antwoord in huis. Voor elke fase van de levenscyclus van een bord zijn wij aan zet. We schuiven op van een bedrijf dat projectmatig werkt naar een full service provider die oplossingen aanbiedt van cradle to cradle.”

En de volgende stappen? “We zoeken constant nieuw volk. Ik zie nog veel mogelijkheden om organisch te groeien”, besluit Vrancken. “Zeker voor onze afdeling Service, die onderhoudswerken en upgrades uitvoert áán en óp bestaande borden.”

P&V Elektrotechniek

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details