Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Steen-elektriciteit gaat resoluut voor de zwaardere vermogens, inclusief hoogspanning

Foto-2
Led-lijnverlichting zorgt voor comfortabel licht én besparingen.

3 maart 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Wist je dat vroeger (statische) elektriciteit werd opgewekt door met een wollen lap over barnsteen te wrijven? Het woord elektriciteit is dan ook afgeleid van het Griekse woord voor barnsteen: elektron. Je zou dus kunnen denken dat Steen-elektriciteit hun naam uit deze mooie geschiedenis haalde. Niets is echter minder waar. Steen-elektriciteit werd opgericht door Geert Steen en is bijna aan zijn twintigste jaar toe. Ondertussen is in het familiebedrijf uit Zedelgem zelfs al de tweede generatie – kinderen Delphine en Laurens (samen met echtgenote Tsarina Vandekerckhove) – actief. 

De borden worden op voorhand gebouwd in het eigen atelier.

Steen-elektriciteit is een installatiebedrijf voor industriële elektriciteitswerken en groeide de laat­ste jaren uit tot een vaste waarde in de sector. Deze stabiele reputatie heeft de familie Steen natuurlijk niet zomaar opgebouwd. Hard werk in combinatie met vakmanschap, een goede organisatie en kwalitatieve resultaten zijn hiervan de fundamenten. Het bedrijf uit Zedelgem legt zich vooral toe op elektriciteitsvoorziening voor industriebouw. Projecten van a tot z. Denk hierbij aan totale bekabeling, middenspanning-cabines, verdeelborden, verlichting, stopcontacten, wifi­punten, noem maar op. Ook voor industriële zonnepaneelprojecten en aanverwanten ben je bij Steen-elektriciteit aan het juiste adres.

Algemeen laagspanningsbord van 4000 A met de verschillende vertrekken voor sub-borden en zonnepanelen.

Energiebesparing door ‘relighting’

Bedrijven worden meer en meer gestimuleerd om zuiniger om te springen met energie, los van het feit dat ze niet zelden zelf vragende partij zijn. Daar zijn ‘herbelichting’-projecten een ideale oplossing voor. Dergelijke projecten zorgen niet enkel voor een forse daling op de energiefactuur, maar verhogen ook het visueel comfort van de werknemers. En dat laatste is natuurlijk uitstekend nieuws voor de productiviteit en werksfeer. Ook de overheid stimuleert deze tendens, want er zijn subsidies en premies voorzien voor relighting-projecten. Een bedrijf kan zelfs tot 50% van de investering recupereren. Steen-elektriciteit verzorgt industriële, technische en functionele lichtprojecten voor professionele toepassingen, zowel voor industriële ondernemingen als dienstverlenende bedrijven (indoor en outdoor). Van lichtontwerp en -studie, over levering en installatie tot projectopvolging en onderhoud. Inclu­sief een met zorg berekende return-on-investment.

Busbar-aansluitingen aan ALSB in Europal.

Koper of glasvezel

Een feilloos werkend datanetwerk is tegenwoordig niet meer weg te denken in een ambitieus bedrijf. De meest betrouwbare netwerken worden nog steeds bekabeld met koper of glasvezel. Elk netwerk dat Steen-elektriciteit aflevert is voorzien van een testrapport voor beide soorten bekabeling. Dit betekent concreet dat iedere verbinding volledig wordt doorgemeten en getest volgens de internationale normen ISO/IEC en EN50173.

Led-klokverlichting, een goed alternatief voor gewone verlichting.

Industriële projecten

Steen-elektriciteit heeft de laatste jaren resoluut de focus verlegd naar de zwaardere vermogens, inclu­sief hoog­spanning. Het familie­bedrijf speciali­seerde zich in projecten waar het alles kan aanbieden, van zowel borden­bouw – in eigen ateliers gemaakt – busbar­aansluitingen, midden­spannings­cabines, toevoer­kabels leggen, energie­voorzieningen in de loods tot ver­lichting. Een sprekend voor­beeld is WDP Lokeren, waar een energie­neutraal Global Distribution Centre voor Barry Callebaut ontwikkeld werd. Ook Group Delrue deed voor de nieuw­bouw op hun site beroep op Steen Elektriciteit. Bij Europal werd dan weer het taken­pakket uitgebreid, van enkel de algemene elektrische voor­zieningen naar de plaatsing van verschillende voedings­kabels en de middenspanning-cabine. Kortom, de perfecte uitvoering van industriële ‘high-end’-elektriciteitsprojecten van a tot z is ondertussen de corebusiness van Steen-elektriciteit geworden.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details