NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Transparante energiebewaking ook voor mengtoepassingen

Transparante energiebewaking ook voor mengtoepassingen

De sinds 2012 verkrijgbare Belimo Energy ValveTM beschikt over een 2-weg regelkogelkraan, een flowsensor, twee temperatuursensoren en een aandrijving met geïntegreerde logica en combineert talrijke functies in één enkele montagevriendelijke eenheid. De intelligente ventieltechnologie met automatische, permanente, hydraulische inregeling staat garant voor een snelle en veilige configuratie, eenvoudige inbedrijfstelling en energiebesparing. Zelfs bij veranderingen in de verschildruk en tijdens deellastbedrijf is de juiste waterhoeveelheid te allen tijde gegarandeerd. Door middel van unieke functies, zoals de Delta T-manager, kan inefficiënt bedrijf met te lage temperatuurverschillen worden vermeden. Door de Belimo Energy ValveTMals Internet of Things-apparaat (IoT) in de Belimo Cloud te integreren, kunnen gebruikers hun eigen gebruik monitoren. Hierdoor beschikken zij over volledige transparantie in het energieverbruik van de koelings-/verwarmingstoepassing – altijd en ongeacht de locatie. De innovatieve ventieltechnologie werd speciaal ontwikkeld voor het gebruik in bijmengschakelingen met open verdelers en is vanaf nu ook verkrijgbaar als 3-weg versie.

Voor gebruik in systemen met open verdelers
De elektronisch drukonafhankelijke 3-weg regelkogelkraan met energiebewaking zorgt voor een absoluut luchtbellendichte afsluiting van het regelpad bij nullast (lekverlies A conform EN 12266-1) en voorkomt zo op betrouwbare wijze dat energie verloren gaat. Bij toepassing in bijmengschakelingen met open verdelers wordt het debiet met constante hoeveelheid door middel van een secundaire pomp bepaald door de verbruiker. De nieuwe 3-weg Belimo Energy ValveTMcontroleert de mengverhouding tussen regelpad en bypass. Voor de energiebewaking worden de beide temperatuursensoren en de debietmeter in het primaire circuit toegepast om het bij de warmtewisselaar afgegeven vermogen te bewaken en te regelen.

Door de 3-weg Belimo Energy ValveTMmet de Belimo Cloud te verbinden, kan het systeemgedrag eenvoudig, ongeacht de locatie, worden opgeroepen en geoptimaliseerd. Hierdoor is gegarandeerd dat het systeem gedurende de hele levensduur probleemloos, betrouwbaar en energie-efficiënt werkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details