NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Waar kwaliteit en duurzaamheid samenkomen  
De introductie van de WAGO 221 Green Range weerspiegelt WAGO’s streven naar innovatie en duurzaamheid.

Waar kwaliteit en duurzaamheid samenkomen  

WAGO, een vooraanstaand Duits bedrijf met meer dan 10.000 werknemers wereldwijd, is gespecialiseerd in elektrische aansluittechnologieën en automatisering. Sinds de oprichting in 1951 heeft het bedrijf voortdurend gestreefd naar optimalisatie en verbetering van elektrische verbindingen en automatisering, met voortdurende aandacht voor duurzaamheid.

Een voorbeeld van het innovatieve karakter van WAGO is de 221 Inline connector: een connector voor verbindingen in doorgangsrichting.

Een opmerkelijk product van WAGO is de Serie 221, die bekend staat om zijn compact formaat en ongeëvenaarde prestaties. Dat innovatie in het DNA van WAGO zit, daar bestaat geen twijfel over. Een levendig voorbeeld daarvan is de 221 Inline connector: een connector voor kabelverbindingen in doorgangsrichting. Alle bijhorende accessoires zoals adapters, bruggen en behuizingen maken het assortiment compleet.  

Een ander bijzonder product, dat naadloos aansluit bij de Serie 221, is de WAGO Gelbox: een behuizing die ontworpen is voor het veilig verbinden van elektrische draden in vochtige omgevingen. Met een siliconenvrije gel garandeert de Gelbox een waterdichte en betrouwbare verbinding, waardoor deze voldoet aan de IPX8-beschermingsklasse.  

De kunststoffen zijn deels gemaakt van postconsumentenrecyclaat, zoals bijvoorbeeld petflessen en biogebaseerde residuen.

221 Green Range  

De introductie van de WAGO 221 Green Range weerspiegelt WAGO’s streven naar innovatie en duurzaamheid. Bovendien wil WAGO zich blijven inzetten om te voldoen aan de behoeften en verwachtingen van klanten in een steeds veranderende markt. Deze productlijn biedt een milieubewuste oplossing zonder in te boeten aan kwaliteit, veiligheid of gebruiksgemak.  

De kunststoffen zijn deels gemaakt van post-consumenten­recyclaat, zoals bijvoorbeeld pet­flessen, en bio­gebaseerde residuen, zoals tallolie en resten van de productie van eetbare oliën. Niet alleen de snelklem maakt gebruik van duur­zamere grondstoffen, ook de verpakking is duur­zaam, deze is gemaakt van graspapier wat een duur­zaam alternatief is voor 100% gerecycleerd papier. WAGO besteedt aandacht aan zijn eco­logische voetafdruk en neemt op die manier een belangrijke stap in de richting van een groenere toekomst voor de elektrische industrie.  

WAGO laat haar duurzaamheid ook zien in haar kantoorgebouwen.

WAGO Experience center  

WAGO toont niet alleen duurzaamheid in zijn producten, maar ook in zijn kantoorgebouwen. Zo heeft het kantoor in Zaventem recentelijk een uitgebreide renovatie ondergaan. De renovatie omvatte isolatie, regenwaterrecuperatie, plaatsen van zonnepanelen, laadinfrastructuren voor voer­tuigen en fietsen en klimatisatieplafonds. Dit alles wordt automatisch gemeten, gestuurd en afgestemd op de weersomstandigheden door de WAGO Building controllers. Door de integratie van de WAGO loadbalancing-oplossing, krijgt WAGO controle over het energieverbruik.  

Al deze innovatieve aanpassingen maken het mogelijk om nog meer in te zetten op het wel­zijn van de werknemers. De kantoorruimtes zijn uit­gerust met ergonomische bureaus die de gezond­heid en productiviteit van de werknemers bevorderen dankzij de verstelbare hoogte. Natuur­lijke verlichting en planten dragen bij aan een betere luchtkwaliteit en verminderen stress. Gemeen­schappelijke ruimtes bieden flexibiliteit om de werk­omgeving aan te passen aan individuele behoeften. Dit ecologische en ergonomische gebouw is een inspirerend voorbeeld voor de toe­komst van werk, waar duurzaamheid en wel­zijn samen­komen in een moderne, zakelijke omgeving. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details