NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Waarom is aangepaste werkkleding aan te raden?

Waarom is aangepaste werkkleding aan te raden?

Aangepaste werkkleding dragen heeft verschillende voordelen. Naast veiligheid straalt het ook professionaliteit uit. Werkkleding is omwille van verschillende redenen in het leven geroepen. Die redenen bespreken we hieronder.

Dedication, friendship… maar safety first!

Het dragen van aangepaste werkkleding is in essentie voor je eigen veiligheid. Tegenwoordig bestaan er allerlei types werkkleding die jou of je werknemers optimaal moeten beschermen. Denk maar aan veiligheidshelmen en -brillen, maar ook aan Atlas werkschoenen. Deze werkschoenen bestaan in verschillende modellen, maten en kleuren. Zo heb je voor elk type job een aangepaste werkschoen. Bovendien zijn ze gemaakt van stevige materialen en zijn ze bestand tegen bijvoorbeeld hitte en water.

Je hebt veiligheidsschoenen voor heel arbeidsintensieve beroepen die je tot boven de enkel beschermen. Daarnaast heb je sportieve veiligheidsschoenen voor mensen die een beroep uitoefenen waarbij ze veel moeten bewegen. Dan is het handig om een lager model te dragen, omdat je daarin wendbaarder bent en dus meer beweeglijkheid hebt.

Op en top professioneel

Als je ervoor zorgt dat al je werknemers over de nodige werkkleding beschikken, dan kom je professioneel over. Zeker als je de kleding zodanig ontwerpt dat het duidelijk is dat iedereen van hetzelfde bedrijf is. Je creëert eigenlijk één huisstijl en die trek je overal door, wat wijst op een weldoordachte marketing van het bedrijf. Op die manier kom je heel professioneel over naar de buitenwereld toe.

Ook intern, binnen je eigen organisatie, heeft dit positieve gevolgen. Je zorgt voor eenheid bij de werknemers onderling, wat de werksfeer verbetert. En een goede werksfeer is bevorderlijk voor iedereen. Het verhoogt nu eenmaal de productiviteit van je werknemers.

Als je je werknemers voorziet van werkkleding zorg je ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Het is een vorm van appreciatie. Iedereen waardeert het om iets te krijgen van het werk, ook al is het iets om je beroep mee uit te oefenen.

Bedrijfskleding is verplicht

Naast alle mooie voordelen die we hierboven hebben opgesomd, is bedrijfskleding simpelweg verplicht in verschillende sectoren. Waar vroeger bouwvakkers rondliepen op hun teenslippers, is het nu verplicht om werkschoenen te dragen.

Hoe bescherm je je werknemers?

Het is belangrijk om als werkgever te allen tijde werkkleding te voorzien voor je werknemers. Daarom raden we je aan om een werkkleding winkel te zoeken waar je een goede relatie mee kan opbouwen. Op termijn kan dat ook voordeliger uitkomen. Loyaliteit kan beloond worden met een korting, bijvoorbeeld. Daarnaast moet je ook rekening houden met de wettelijke veiligheidsnormen die van toepassing zijn in jouw sector.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details