NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Warmtepompen voor elke nieuwbouw of totaalrenovatie

Warmtepompen voor elke nieuwbouw of totaalrenovatie

Lucht-waterwarmtepompen zijn de groene en efficiënte keuze voor een nieuwbouwproject of een totale renovatie. Daar is Remeha, specialist in verwarming en sanitair warm watercomfort, van overtuigd. Met de Eria Tower en de Neptuna heeft de fabrikant twee warmtepompen in huis die geschikt zijn voor compacte woningen én meer uitgebreide bouwprojecten met meerdere circuits.

De Remeha Eria Tower en Remeha Neptuna zijn allebei split-warmtepompen. Ze bestaan dus uit een binnengroep en een buitengroep die koeltechnisch verbonden zijn met elkaar. “De Eria Tower heeft een binnengroep die bestaat uit het koeltechnisch gedeelte om de warmte af te geven van het koelcircuit naar het cv-circuit, én een vat voor sanitair warm water van 180 liter”, steekt Jan Deklerck, product manager bij Remeha, van wal. “Daardoor leent de Eria Tower zich perfect voor nieuwbouwprojecten. Het is een compacte warmtepomp die je op een beperkte ruimte kan plaatsen zonder de extra installatiekost van een boilervat.”

De Eria Tower is het instapmodel voor een standaardwoning met één circuit. Voor woningen met meer sanitair comfort en meerdere kringen om aan te sturen, is de Neptuna-warmtepomp ontwikkeld. “De installateur kan hier zelf kiezen welk vat voor sanitair warm water hij bijkomend voorziet”, legt Jan Deklerck uit. In de binnengroep zit tevens een cv-buffervat van 40 liter dat het verschil in debieten tussen de kant van de warmtepomp en de kant van het cv-circuit opvangt. Er is verder een inbouwmodule beschikbaar zodanig dat de twee circuits in de binnengroep geïntegreerd zitten. Het plaatsen van extra pompgroepen is bijgevolg niet nodig. Dat draagt bij tot het installatiegemak.”

Nieuw regelplatform

Nieuw aan beide warmtepompen is dat ze zijn uitgerust met het nieuwe regelplatform van Remeha. Dat heeft het bedrijf intern ontwikkeld zodanig dat al zijn warmtegeneratoren, gasketels, stookolieketels en warmtepompen op dezelfde manier bediend en ingesteld kunnen worden. “We werken binnen hetzelfde platform met verschillende niveaus”, gaat Jan Deklerck verder. “De Eria Tower is uitgerust met S-Control, de standaardregeling met uitbreidingsmogelijkheden voor een extra cv-kring. T-Control, het platform waarmee de Neptuna is uitgerust, kan standaard twee kringen aansturen en zelfs een derde kring is een optie.”

Het nieuwe regelplatform van Remeha is via de thermostaten connecteerbaar met het internet waardoor je via een app ook het warmtecircuit
kan aansluiten.

Nieuwbouw en grondige renovatie

Remeha is gespecialiseerd in lucht-waterwarmtepompen “De investeringskost van deze pompen is een stuk lager omdat er geen bodemwarmtewisselaar moet geplaatst worden”, zegt Jan Deklerck. “Dit type warmtepomp is tevens flexibeler te plaatsen zolang de afstand tussen de binnen- en buitengroep niet te groot is en die kan tot wel 50 meter bedragen.” Remeha richt zich met zijn warmtepompen op nieuwbouwprojecten en grondige renovaties omdat de installaties vooral geschikt zijn voor lage temperatuur afgiftesystemen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details