NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Welke steiger heb je nodig bij jouw klus?

Welke steiger heb je nodig bij jouw klus?

Er is niet één type “klus” en dat betekent meteen ook dat er ook niet één type steiger bestaat. Iedere klus vraagt zo om zijn eigen specifieke hulpmiddelen en gelukkig zijn er diverse soorten steigers te vinden. Maar wat bieden deze verschillende soorten nu eigenlijk en wat is bij deze klus de beste steiger? Een steiger kopen? Dat wordt dus goed kijken naar jouw wensen rondom het gebruik.

Soorten steigers

Grofweg kan je de volgende indeling maken:

  • Bouwsteigers
  • Trapsteigers
  • Kamersteigers (of binnensteigers)
  • Telescopische steigers
  • Rolsteigers
  • Vouwsteigers
  • Schilderstelling

Naast het type steiger is er vaak ook nog de keuze uit hoogte en breedte. Dit hangt uiteraard van de plek van de werkzaamheden af. Daarnaast zal er rekening gehouden moeten worden met hoeveel mensen er op de steiger gewerkt moet worden en wat de kwaliteit moet bieden. Moet hij geschikt zijn om professioneel te gebruiken of gaat het om een éénmansactie om de buitenboel een keer te verven? Deze vragen zijn uiteraard van belang als je een steiger kopen wilt. Steigerkopen.nl heeft een breed assortiment aan steigers, maar ook voor andere zaken zoals een steigeraanhanger is dit het juiste adres.

Voorbeelden van klussen

Voor binnen is een kamersteiger ideaal. In principe is deze steiger niet zo breed, waardoor het simpel door de deur heen past. Een kamersteiger (of binnensteiger) kan eventueel tot zo’n 6 meter hoogte komen, wat in de meeste gevallen ruim voldoende is. Dit type steiger is trouwens ook fijn om te gebruiken bij kleine ruimtes buiten. Een rolsteiger kopen is vooral handig als de mobiliteit groter moet zijn. Deze werkt uitermate fijn bij het schilderen van het buitenwerk of bij andere hoge klussen aan huis. Heb je iedere keer een steiger nodig voor een korte tijd, op verschillende plekken? Dan is een vouwsteiger fijn om mee te werken. Eenvoudig in gebruik en zo te verplaatsen naar een volgende bestemming. Werk rondom een trap vraagt om een trapsteiger. Lichte onderhoudswerkzaamheden kunnen verricht worden met een telescopische steiger, die snel op te bouwen is. Voor het zware werk is uiteraard de bouwsteiger geschikt. Voor de schilder is de schilderstelling ook nog een idee. Makkelijk op te bouwen met weinig losse onderdelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details