NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
YOUCA Action Day: studenten aan de slag bij Testo voor het goede doel
YOUCA Action Day: studenten aan de slag bij Testo voor het goede doel

YOUCA Action Day: studenten aan de slag bij Testo voor het goede doel

Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageren zich ten voordele van Plan International in Senegal

Vandaag vindt de vijftiende editie van de YOUCA Action Day plaats, vroeger bekend als de Zuiddag. Daarbij engageren jongeren van het vierde tot het zevende middelbaar zich om een dag voor een bedrijf, organisatie, overheid of particulier te werken en hun loon – 60 euro – weg te schenken aan een goed doel. Twee jongeren van het GO! atheneum campus Vijverbeek Asse gaan zo aan de slag bij Testo, de specialist in innovatieve meetapparatuur, ten voordele van projecten rond genderrechtvaardigheid in Senegal en België.

YOUCA – kort voor YOUth for Change and Action – is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dat gebeurt onder meer door hen bewust te maken van belangrijke maatschappelijke uitdagingen, door hen de kans te geven zich te ontplooien en door hen te ondersteunen in hun engagement. Een nobel initiatief dus, waar ze bij Testo graag mee hun schouders onder zetten.

Duurzaamheid = werken aan een betere wereld

Bij Testo doen we heel wat rond duurzaamheid. Maar duurzaamheid draait rond meer dan enkel milieugerelateerde zaken: het gaat erom een betere wereld te creëren voor onze kinderen en kleinkinderen, op alle vlakken. Toen de kans zich voordeed om aan deze actie deel te nemen en zo actief bij te dragen tot een veiligere en meer verdraagzame wereld, hebben we dus niet getwijfeld en meteen plaatsen beschikbaar gesteld”, vertelt Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België. 

Die plaatsen werden ingevuld door Alejandro Lucay, die een dagje komt meedraaien als logistiek medewerker, en Axl Thirry, die als socialmedia-assistant bijspringt. Het ‘loon’ dat hen betaald wordt, gaat rechtstreeks naar de campagne.

“Ik plan om volgend jaar communicatiewetenschappen te gaan studeren. Deze kans om een dag praktijkervaring op te doen bij een lokaal bedrijf en tegelijk bij te dragen tot een goed doel wou ik dus niet laten liggen”, zegt student Axl Thirry, leerling van het GO! atheneum campus Vijverbeek Asse die vandaag mee de socialmediakanalen van Testo verzorgt.

Seksueel geweld, een wereldwijd probleem

Het thema van de YOUCA Action Day is dit jaar seksueel geweld. Daarmee wordt bedoeld: elke (poging tot) seksuele handeling met geweld of onder dwang. Dat dit nog steeds een groot probleem is, bewijzen de cijfers: zo wordt 60% van de Belgische vrouwen slachtoffer van seksuele intimidatie, en kreeg 30% van alle transgender personen al te maken met seksueel geweld. Al is het natuurlijk geen Belgisch probleem: overal ter wereld worden mensen het slachtoffer van dit soort geweld. 

Met Plan International, de campagnepartner van dit jaar, wil YOUCA daarom samen met jongeren in Senegal en België op zoek gaan naar hoe ze in hun gemeenschap kunnen strijden voor genderrechtvaardigheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details