NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Terug naar overzicht

B.E.G. Belgium

Energie-efficiënte producten met traditie
Al meer dan 40 jaar staat het in 1975 opgerichte familiebedrijf B.E.G., waarvan de hoofdvestiging zich in Lindlar in de deelstaat Noordrijn-Westfalen bevindt, voor kwaliteit en innovatie. Voor de medewerkers zijn tevreden klanten vanaf het begin, de hoogste prioriteit. B.E.G. biedt klanten een breed productassortiment, maatwerkoplossingen, uitstekende kwaliteit en persoonlijke service.

1975
De basis van het productaanbod was de ontwikkeling en productie van noodverlichting. Kort daarna begon de vervaardiging van groepsvoedingen voor noodverlichtingsinstallaties. Ook nu nog heeft B.E.G. noodverlichting in het assortiment, uiteraard volgens de nieuwste stand van de techniek met energiebesparende ledtechnologie.

1986
Als één van de eerste ondernemingen in Duitsland begon B.E.G. met de productie van bewegingsmelders en automatische verlichting. Sindsdien heeft B.E.G. verschillende generaties bewegingsmelders vervaardigd, die in eerste instantie buiten rond een gebouw werden ingezet en vooral de veiligheid bevorderden.

Door de razendsnelle ontwikkelingen in gebouwautomatisering en de daardoor toenemende vraag naar intelligente bedieningssystemen, werd de productgroep daglicht- en bewegingsafhankelijke aanwezigheidsdetectie steeds verder uitgebreid. Kostenverlaging door energiebesparing en bescherming van het milieu zijn vandaag de dag, naast comfort, sterke argumenten voor het toepassen van aanwezigheidsmelders.

2007
Het voormalige hoofdkantoor wordt een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum met een lichtlaboratorium. Al geruime tijd ontwikkelt B.E.G. netwerkproducten (bijvoorbeeld DALI, LON, KNX, DALISYS, DALI LINK). Dankzij het nieuwe ontwikkelingscentrum, is B.E.G. in staat om snel te reageren op de veranderende eisen in de markt.

Naast deze unit ontstond het nieuwe directiegebouw. Hierin zijn alle ruimten en gangen voorzien van KNX-aanwezigheidsmelders. De regeling van de DALI-armaturen, aanwezigheidsmelders, jaloezieën en lichtschakelaars verloopt via de zelf ontwikkelde Room Controller KNX-RCT. Natuurlijk is de techniek in alle gebouwen van B.E.G. met eigen producten gerealiseerd.

B.E.G. heeft wereldwijd in veel landen een gestaag groeiend aantal vestigingen en vertegenwoordigingen, waar goed opgeleid personeel de beste ondersteuning in relatie tot domotica biedt.

BEG Belgium BEG B.E.G. Belgium Luxomat

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Gebouwautomatisering Adres Generaal de Wittelaan 17 C
2800 Mechelen
België
Telefoonnummer +32 (0)3 8878100 E-mailadres luxomat@beg-belgium.be Website beg-luxomat.com/nl-be/

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details