Ook adverteren op Installatieenbouw.be? Neem hier contact met ons op.
+32 50 36 81 70 Meld mijn bedrijf gratis aan
Terug naar overzicht

Promat

Uw partner voor de passieve brandbescherming van gebouwen.

Promat maakt deel uit van Etex Building Performance, een divisie van de industriële holding Etex, gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van bouwmaterialen over de hele wereld. Promat biedt efficiënte en eenvoudig te plaatsen oplossingen voor brandveilige compartimentering, brandbescherming van draagstructuren en technische installaties en het brandwerend afdichten van doorvoeringen.

Als referentie op het vlak van passieve brandbescherming bieden wij onze klanten betrouwbare systemen die in onafhankelijke laboratoria getest zijn volgens de Europese normen. Al onze constructies zijn onderbouwd met uitgebreide proefverslagen, beoordelingsrapporten of classificatiedocumenten.

Promat producten en oplossingen zijn ontwikkeld om gebouwen zoals ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, kantoren, openbare gebouwen, hotels en industriële complexen te beschermen tegen brand. Onze oplossingen zijn in continue ontwikkeling en verbetering om te voldoen aan de steeds strenger wordende normen qua brandveiligheid.

Drie oplossingen voor staalbescherming. Eén resultaat.
Draagconstructies in staal zijn niet meer weg te slaan uit de bouwwereld. Ze zijn doorgaans snel en eenvoudig te plaatsen en brengen dus een zeker financieel voordeel met zich mee voor elke betrokken partij. De eigenaar ziet dat zijn kosten gedrukt worden, de algemene aannemer ziet dat de plaatsing en opbouw efficiënt verlopen en bespaart dus tijd, de architect kan beroep doen op uitgebreide databases met soorten profielen en die meteen opnemen in zijn ontwerpen.

Totaalaanbieder
Er zijn 3 courante oplossingen voor de bescherming van stalen profielen, nl. brandwerende platen, brandwerende verf en brandwerende spuitmortel. Promat heeft ze alle drie! Door dit uitgebreide assortiment kunnen we oplossingen bieden voor elke mogelijke situatie. Met het grote voordeel dat ze allemaal Europees getest zijn en voldoen aan de laatste regelgeving. Het product zal dus functioneren, zoals staat neergeschreven door onafhankelijke en geaccrediteerde laboratoria.

Brandwerende platen
PROMATECT®-H is ons paradepaardje als we het over de brandbescherming van staal hebben. Een mineraal gebonden en stoomverharde plaat, met een hoge weerstand tegen vocht. De brandwerende plaat wordt gebruikt om de stalen draagconstructie te omkasten en dient onmiddellijk als afwerking. Een perfecte combinatie van een esthetische en praktische oplossing in één.

De brandwerende plaat wordt het vaakst toegepast op kolommen, omdat daar een esthetische eisen worden gesteld. Zijn stootvastheid, duurzaamheid, isolerend vermogen en de eenvoudige manier waarop hij geplaatst dient te worden dragen bij tot het feit dat hij een absolute favoriet is van architecten, aannemers en plaasters.

Esthetische meerwaarde
In tegenstelling tot plaatmateriaal kunnen we met intumescerende (opschuimende) verven de stalen structuur naakt laten en kan deze zo bijdragen tot het esthetische aspect van het design van de architect. Het PROMAPAINT®-SC gamma bestaat uit watergedragen verven, die kunnen aangebracht worden nadat de stalen structuur is opgebouwd. Bij brand zal de verf opschuimen en de draagstructuur beschermen gedurende de vereiste duur.

PROMAT® Steel Calculator
Op de vernieuwde website van Promat staat een gloednieuwe digitale tool, om de vereiste staalbescherming te kunnen berekenen voor alle productcategorieën. Geef uw specifieke eigenschappen in en de berekening rolt er zo uit.

Meerdere berekeningen kunnen worden gebundeld in één kant-en-klaar document, dat je via mail naar jezelf of derden kan sturen. Wil je meer weten over onze producten en systemen, neem dan zeker even een kijkje op onze website www.promat.be of stel je vraag via e-mail aan techniek@etexgroup.com.

algemene informatie

Adres Bormstraat 24
2830 Tisselt
België
Telefoonnummer 015 71 80 50 E-mailadres techniek@etexgroup.com Website promat.com

kaart

Gerelateerde artikelen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details