NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Hoogwaardig en uitvoerig getest manchet blinkt uit in veelzijdigheid
Met PROMASTOP®-FC MD realiseer je kwalitatieve en efficiënte doorvoeringen voor verschillende types leidingen.

Hoogwaardig en uitvoerig getest manchet blinkt uit in veelzijdigheid

Lichte scheidingswanden of massieve vloeren en muren: Met PROMASTOP®-FC MD realiseer je kwalitatieve en efficiënte doorvoeringen voor verschillende types leidingen. “Iedere oplossing werd uitvoerig getest en beschikt over de nodige rapporten”, klinkt het bij Promat, allroundspecialist in passieve brandbescherming. PROMASTOP®-FC MD herstelt de brandweerstand van het compartiment EI 30 tot EI 120, afhankelijk van de toepassing, en volledig conform de Europese norm EN 1366-3:200.

PROMASTOP®-FC MD is een brandwerende manchet, die bestaat uit een flexibele roestvrij stalen band, waarin een opzwelmiddel op grafietbasis is aangebracht. Door de hoge temperaturen bij brand ‘knijpt’ de opschuimende vulling de kunststofleiding dicht. De manchet is bestemd voor het brandwerend afdichten van verschillende type technieken. “Al onze oplossingen kunnen teruggevonden worden in de Promat Selector-app. Of je kan contact opnemen met jouw lokale Promat Area Sales Manager”, klinkt het.

Naast veelzijdigheid blinkt PROMASTOP®-FC MD ook uit in efficiëntie. “De PROMASTOP®-FC-manchetten zijn standaard ingeburgerd, maar met de PROMASTOP®-FC MD kunnen wij ons als merk onderscheiden”, aldus Promat. “Elke oplossing met deze kwaliteitsvolle manchet is uitvoerig getest en beschikt over de nodige rapporten. Bovendien is het een enorm efficiënt product. Je kan het eenvoudig afsnijden op de gewenste diameter en in combinatie gebruiken met andere Promat-producten. Zo heeft de installateur slechts éé manchet nodig op de werf.”

Je kan PROMASTOP®-FC MD eenvoudig afsnijden op de gewenste diameter en in combinatie gebruiken met andere Promat-producten.

Oplossingen met aircoleidingen

Bij het plaatsen van een aircosysteem gaan de technieken vaak doorheen een compartiments­wand en/of -vloer. Promat: “Hiervoor hebben wij onlangs met succes doorvoeringen van koperen airco­leidingen met brandbare isolatie in combinatie met de sturings­kabel van de airco unit getest. Zowel met onze PROMASTOP®-FC MD (opbouw) als met PROMASTOP®-W (inbouw). Deze systemen zijn toepasbaar in zowel lichte scheidings­wanden, waar wij de voegen afwerken met gips, als in massieve wanden en vloeren, waar de voegen met mortel worden gedicht. Met deze oplossing behaal je een brandwerendheid van EI 120.

Bij het plaatsen van een aircosysteem gaan de technieken vaak doorheen een compartimentswand en/of -vloer.

PLT Tracpipe systemen 

Promat testte recent ook doorvoeringen van PLT Tracpipe-systemen doorheen massieve vloeren volgens EN 1366-3. “Zowel enkele leidingen als bundels roestvrij stalen leidingen met een polyethyleenmantel werden getest in combinatie met ons PROMASTOP®-CC-systeem”, klinkt het. “Rechtstreekse applicatie bij enkelvoudige door­voeringen en meervoudige doorvoeringen werden getest in combinatie met PROMASTOP®-FC MD, afgewerkt met PROMASTOP®-AG. Goed voor een EI 60-oplossing.”

Ook doorvoeringen van PLT Tracpipes-systemen doorheen massieve wanden en als uitbreiding lichte scheidingswanden werden door Promat volgens EN 1366-3 op de proef gesteld. Ook hier werden zowel enkele leidingen als bundels roestvrij stalen leidingen met een polyethyleenmantel getest in combinatie met PROMASTOP®-FC MD en afgewerkt met PROMASTOP®-AG. Promat: “Met PROMASTOP®-FC MD rondom de leidingen aan beide zijden van de wand behalen wij een EI120-oplossing. Er werden ook testen uitgevoerd in combinatie met het PROMASTOP®-CC-systeem.”

Snel en eenvoudig te plaatsen, geschikt voor diameters tot 125 mm, getest met PP-, PE- en PVC-U/C- leidingen en verschillende types meer­laagse kunststofleidingen, geschikt voor toe­passingen op moeilijk bereikbare plaatsen dank­zij de geringe dikte en toepasbaar bij zowel lichte scheidings­wanden als massieve wanden en vloeren: de voordelen en kwaliteiten van de PROMASTOP®-FC MD spreken duidelijk voor zich. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details