NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Performant brandwerend isolatieschuim specifiek voor kleine doorvoeringen
Snelheid, gebruiksgemak, duurzaamheid (levensduur van 10 jaar) en brandprestaties tot 120 minuten zorgen voor een grote meerwaarde op iedere werf.

Performant brandwerend isolatieschuim specifiek voor kleine doorvoeringen

Kleine doorvoeringen efficiënter en eenvoudiger afdichten kan sinds kort dankzij van PROMAFOAM®–2C, een innovatief performant brandwerend isolatieschuim van Promat. Deze 2-componenten isolatieschuim op basis van polyurethaan en halogeenvrije brandvertragers is geschikt voor toepassingen in wanden en vloeren en werd speciaal ontwikkeld voor het maken van afdichtingen rond kabels, brandbare en onbrandbare leidingen, leidingen van split HVAC-systemen en zelfs meterkasten.

PROMAFOAM®-2C kan aangebracht worden met een manueel of een elektrisch doseerpistool geschikt voor de grootte van de PROMAFOAM®-2C kokers.

Als installateur is het vaak een uitdaging om voegen rond gecombineerde doorvoeringen en kabel­doorvoeringen brandwerend af te dichten. Promat maakt komaf met dit probleem dankzij de ultieme zijn nieuwste fire stopping oplossing PROMAFOAM®-2C. Snelheid, gebruiks­gemak, duur­zaam­heid (levensduur van 10 jaar) en brand­prestaties tot 120 minuten zorgen voor een grote meer­waarde op iedere werf. 

“PROMAFOAM®–2C verrijkt ons bestaande gamma”, zegt Caroline Remels, Product Manager bij Promat. “Elektriciens moeten vaak door­voeringen met kabels en leidingen, die zowel uit kunststof als metaal bestaan, afdichten. Het betreft dan voornamelijk kleine openingen. Ook in het verleden hadden we wel al producten in het gamma om dit soort afdichtingen te realiseren, maar die waren vaak minder efficiënt en minder gebruiks­vriendelijk dan PROMAFOAM®–2C, dat specifiek voor dit soort toepassingen is ontworpen.”

PROMAFOAM®–2C is geschikt voor toepassingen in wanden en vloeren en werd speciaal ontwikkeld voor het maken van afdichtingen rond kabels, brandbare en onbrandbare leidingen, leidingen van split HVAC-systemen en zelfs meterkasten.

Snel, eenvoudig en efficiënt

Snelheid, efficiëntie, rendement … zijn vandaag meer dan ooit sleutelwoorden op elke werf. Remels: “Als we installateurs om feedback vragen, komt dat criterium vaak naar boven: ze hebben nood aan producten die hen tijdswinst op de werf kunnen opleveren. Dat aspect alleen al is voldoende om hen te overtuigen.” 

PROMAFOAM®-2C kan aangebracht worden met een manueel of een elektrisch doseerpistool geschikt voor de grootte van de PROMAFOAM®-2C kokers. Vooral de frequentie zal de keuze beïnvloeden: wie PROMAFOAM®–2C vaak wil gebruiken, doet er goed aan te investeren in de elektrische oplossing. Het meest handig in gebruik, zowel voor snelheid als efficiëntie, is het aanbrengen met een elektrisch pistool. 

“Het gebruiksgemak is het grootste voordeel van PROMAFOAM®–2C”, vertelt Melvin Van Borm, Development Engineer bij Promat, aan. “PROMAFOAM®–2C maakt het afdichten van kleinere leidingen veel eenvoudiger. Bovendien is het weggesneden schuim herbruikbaar. Als de installateur toch schuim over heeft, kan hij dat gemakkelijk afsnijden en opnieuw gebruiken. Dat komt ook de duurzaamheid ten goede. We spelen onze rol in het reduceren van de afvalberg op de jobsite, een probleem dat steeds actueler wordt.” De hoge aandacht voor duurzaamheid blijkt ook uit de lange gegarandeerde levensduur van tien jaar. “Wat je installeert, moet lange tijd mee kunnen gaan zonder in te boeten aan prestaties”, zegt Remels. 

Als installateur is het vaak een uitdaging om voegen rond gecombineerde doorvoeringen en kabeldoorvoeringen brandwerend af te dichten.

Brandprestaties tot twee uur 

In sommige situaties wordt PROMAFOAM®–2C ook toegepast in combinatie met de PROMASTOP®-TDW brandwerende wrap om een brandprestatie tot twee uur te bekomen. Het schuim is met nog andere producten uit het Promat-gamma complementair, zoals de PROMASTOP®–FB brandwerende steen. Via de Promat website vind je alle nodige documentatie voor over PROMAFOAM®–2C. Geïnteresseerde installateurs kunnen ook aansluiten bij de praktische opleidingen die Promat-experts geven over het Fire Stopping-gamma van de firma in zijn geheel. Elk kwartaal staat er minstens een sessie in het Nederlands en het Frans op het programma. Uiteraard komt PROMAFOAM®–2C uitgebreid aan bod in de sessies.

Over Promat

Promat, een deel van de Etex Group biedt een compleet assortiment producten en systemen aan, van platen, spuitmortels en verven tot glas en specifieke Fire Stopping & Fire Sealing producten. Alle Promat-oplossingen zijn volledig getest en geclassificeerd volgens de Europese normen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details