Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
HVAC

Belgen lopen warm voor elektrische designradiatoren

Vasco ziet forse stijging in vraag naar innovatieve elektrische verwarmingsoplossingen

alinea1_evolve-wifi_communicatie kopiëren

19 november 2020 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

Elektrische radiatoren doen het goed. Niet verwonderlijk, want elektrisch verwarmen is vandaag geëvolueerd naar een energie-efficiënte, gebruiksvriendelijke en duurzame oplossing, zeker in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen. Als marktleider in designradiatoren zet Vasco sterk in op de trend van elektrische verwarming. En dat vertaalt zich in een breed assortiment innovatieve oplossingen, zelfs wifi-gestuurd, voor een ideaal binnenklimaat.

Elektrische radiatoren met wifi-module

Met de Vasco-app Climate Control kon je al heel gemakkelijk het ideale binnenklimaat regelen, door radiatoren, vloerverwarming en ventilatie zo efficiënt mogelijk te laten (samen)werken. Dankzij de nieuwe module E-Volve Wifi stuurt deze app voortaan ook elektrische radiatoren aan via je wifi-netwerk thuis.

De compacte module communiceert via bluetooth met een kleine temperatuursensor die je in dezelfde ruimte plaatst – bij voorkeur niet naast een raam of deur. De volledige regeling gebeurt vervolgens via de Climate Control-app op je smartphone. Handig, want het systeem houdt niet alleen rekening met de weersomstandigheden, maar ook met eerdere metingen en instellingen. Zo kan de gebruiker 4 standaardscenario’s op maat instellen (opstaan, weg, thuis, slapen). E-Volve Wifi is beschikbaar voor de elektrische badkamerradiatoren Iris, Agave, Aster, Carré Bad, Zana Bad, Viola en Niva. De designradiatoren van Vasco kunnen op 3 manieren worden aangestuurd: manueel met RF-thermostaat, via domotica of via de Climate Control-app van Vasco.

Elektrisch verwarmen met aluminium radiatoren Oni-EL en Beams Mono-EL

Zowel Oni-EL als Beams Mono-EL is beschikbaar in het uitgebreide Vasco-kleurenassortiment. Op beide radiatoren is de elektrische weerstand helemaal weggewerkt dankzij een afdekplaat aan de achterzijde, in dezelfde kleur als de voorzijde. Ook de ontvangmodule is volledig onzichtbaar geïntegreerd in de achterzijde.

Oni-EL is de elektrische variant van de watervoerende Oni, de dunste Vasco-radiator ooit (slechts 8 mm), en kent 2 varianten: type O-NP-EL met een ‘gesloten’ vlakke voorplaat en type O-P-EL met 2 handige uitsparingen om handdoeken makkelijk te drogen. Met zijn snelle reactietijd koppelt Oni-EL alle voordelen van elektrisch verwarmingscomfort aan een uitgepuurd design. Ook langs de zijkant zie je enkel het flinterdunne radiatorprofiel. Dankzij de multifunctionele thermostaat kan de radiator volledig naar wens ingesteld worden.

Oni-EL black

Ook Beams Mono-EL heeft een snelle reactietijd en combineert zo alle voordelen van elektrische verwarming met een strakke vormgeving. De strakke verticale profielen (150 mm breed) werden van bijkomende vinnen voorzien om de warmteafgifte te verhogen. Het resultaat is een minimalistische look waarbij je kan kiezen uit 1 of meerdere verticale elementen. Het plug&play-concept van de elektrische variant tekent voor ultiem installatiegemak, zonder breek- en onderhoudswerken, terwijl de multifunctionele thermostaat voor een bijzonder makkelijke bediening van de radiator zorgt.

Beams Mono-EL

Elektrische designradiator E-Tech met infrarood-glasfront

Met E-Tech brengt Vasco een nieuw vernuftig stukje designwarmte in huis. Deze elektrische radiator met RF-bediening combineert een strak high-end design met een aangename, gelijkmatige stralingswarmte via infrarood-technologie. Ronduit opmerkelijk is de voorzijde uit gehard veiligheidsglas, afgewerkt met een minimalistisch aluminium frame. Zo geeft E-Tech elk interieur instant een designlook.

De korte opwarmtijd en de gelijkmatige warmteverdeling zorgen ervoor dat E-Tech een comfortabel warmtegevoel in de volledige ruimte verspreidt. Bovendien minimaliseert de infrarood-straler de verspreiding van lucht en stofdeeltjes, waardoor E-Tech een uiterst allergievriendelijke radiator is. De WRX-thermostaat met intuïtieve touch-display maakt het verwarmingscomfort compleet: eenvoudig te regelen met onder meer een weekprogrammering en openraamdetectie.

E-Tech wordt verticaal gemonteerd, op een minimale wandafstand. De elektrische aansluiting aan de achterzijde van de radiator, aan de onderkant, en de onzichtbare wandbevestiging in de kleur van de radiator dragen bij aan het strakke designkarakter van E-Tech. Verkrijgbaar in 3 stijlvolle varianten – wit, zwart of zwart met aluminium frame – en optioneel te voorzien met 1 of 2 handdoekbeugels in chroom.

Blower Mixed, de badkamerradiator op cv met blower

Snel én slim elektrisch verwarmen? Dat kan dankzij de Vasco Blower Mixed, een duurzame innovatie voor watervoerende badkamerradiatoren. Want dankzij zijn snelle reactietijd koppelt de Blower-unit alle voordelen van elektrisch én cv-verwarmingscomfort in één oplossing. Staat de verwarming uit in het tussenseizoen of is het een frissere najaarsdag? Dan zorgt Blower Mixed met zijn extra warmteafgifte van 1.000 watt (bovenop de warmteafgifte van de radiator zelf) ervoor dat je badkamer in geen tijd de gewenste temperatuur bereikt. Zeker in hedendaagse woningen die vaak zo goed geïsoleerd zijn dat er nauwelijks nog verwarming nodig is, kan je zo snel inspelen op de warmtevraag.

Aster Blower Mixed

Helemaal op maat trouwens, want de bewegingssensor stelt automatisch een programma in volgens je leefgewoontes. Daarnaast is er een manuele boostfunctie voor een snelle opwarming van de ruimte. De warme luchttoevoer via de Blower-unit gebeurt aan de achterkant van de radiator. De Blower-unit werkt uiterst veilig: valt er een handdoek op of achter de ventilator, dan schakelt hij naar de veiligheidsmodus. Ook is er een openraamdetectie met antivriesmodus bij een te sterke temperatuurdaling.

Iris Blower Mixed

De radiator wordt met de vertrouwde Vasco-designventielset en middenaansluiting aan de cv-installatie gekoppeld. De Blower-unit, in wit of lichtgrijs, is beschikbaar voor de watervoerende badkamerradiatoren Iris HD en Aster HF.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%