Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Betrouwbare en innovatieve verwarmingsoplossingen van hoogstaande kwaliteit

Obelink-20200716_DHF_6642
Obelink Vrijetijdsmarkt – Winterswijk. Verwarming restaurant met water-gevoede luchtverwarmers.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Winterwarm

30 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Winterwarm is een bedrijf met een rijke historie. Het is opgericht in 1936. In de jaren ‘60 werd de focus gelegd op de ontwikkeling en ­productie van direct gasgestookte luchtverwarmers voor de industriële omgeving. Ondertussen vind je ook andere types, zoals luchtverhitters op water en elektriciteit – in het productgamma terug. Zo heeft het bedrijf ondertussen een leidende positie op de Europese luchtverwarmingsmarkt verworven.

In 2015 betrad Winterwarm de (groei)markt van de ledverlichting. WinLed Lighting Solutions is specifiek gericht op bedrijfsmatige omgevingen. En met succes. Want dezelfde kwaliteit waar de Winterwarm-toestellen voor gekend zijn, wordt strak doorgetrokken. Inclusief uitgebreide garantie. En wat te denken van de levensduur van meer dan 100.000 branduren?

Hoge kwaliteitseisen

Geert De Cuyper (Commercieel Verantwoordelijke Winterwarm Belgium): “De stap van lucht­verhitters naar ledverlichting lijkt niet logisch, maar dat is het uiteraard wel. We merkten dat we bij heel wat projecten, terwijl we op onze hoogtewerkers stonden, eigenlijk even goed de verlichting konden meenemen. Maar dan wel ledverlichtings­armaturen die aan onze gebruike­lijke hoge kwaliteitsvereisten voldoen. Dus is het fundament onder WinLed hetzelfde als onder Winterwarm: betrouwbare en innovatieve oplossingen van hoogstaande kwaliteit. Mét uitmuntende advisering en after-sales, dat spreekt bij ons voor zich.”

Widem Logistics – Menen. Winterwarm-luchtverwarmers, luchtgordijnen en WinLed-lijnverlichting.

Luchtverhitters koppelen aan gebouwbeheersystemen

“We zien in de sector duidelijk een afname in de vraag naar luchtverhitters met hoge ver­mogens. Logisch, gebouwen worden steeds beter ­geïsoleerd. Gebruiksgemak, een hoog rendement en comfort zijn tegenwoordig het belangrijkst voor onze klanten. 

Ook wordt veel om een laag geluidsniveau gevraagd. Daarvoor kan men luchtverwarmers kiezen die voorzien zijn van een EC-motor. De ingebouwde software maakt het mogelijk om de toestellen op diverse manieren aan te sturen, bij­voorbeeld door te koppelen met het gebouw­beheersysteem. Winterwarm is sinds vele jaren sterk vertegen­woordigd op de Belgische markt. We werken al meer dan 45 jaar samen met Van Marcke®, die enkel A-merken verdelen. Een keurmerk voor ons, dus”, besluit Geert De Cuyper.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details