NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Bijzondere ­hoekregelkranen ­zorgen voor kwalitatief ­drinkwater en uw veiligheid 

Bijzondere ­hoekregelkranen ­zorgen voor kwalitatief ­drinkwater en uw veiligheid 

Waar de meeste kranen in de keuken, het toilet of de badkamer opvallen door hun design, zit de hoekregelkraan meestal verstopt onder de wasbak en moet hij het vooral hebben van zijn functionaliteit. De Duitse sanitairspecialist Schell, bekend om zijn hoekregelkranen, heeft in zijn uitgebreide assortiment ook enkele speciale hoekregelkranen opgenomen met bijzondere functies. Ze beschermen bijvoorbeeld tegen verbranding en schade door vuildeeltjes en bewaken de kwaliteit van het drinkwater. Ongeacht het type helpen ze minder water te verbruiken. 

Waterbesparing van 40%

Naast de duurzame Schell-kwaliteit en het gebruik van voor drinkwater geschikte materialen, hebben de Schell-hoekregelkranen, in tegen­stelling tot hoek­stop­­kranen, allemaal gemeen dat ze water besparen. Met een goed ingestelde hoek­regel­­kraan kan het water­verbruik tot 40% worden verminderd zonder in te leveren op comfort. De speciale hoek­regel­kranen van Schell hebben daarnaast nog een aantal andere interessante functies:

De nieuwe Schell-hoekregelkraanthermostaat biedt bescherming tegen verbranding in bijzonder gevoelige toepassingsgebieden (links). De nieuwe bemonsteringshoekregelkraan van Schell voldoet aan de eisen van een systeemanalyse volgens NEN-EN-ISO 19458:2007 (midden). De speciale hoekregelkranen van Schell zijn altijd een goede keuze (rechts).

Hoekregelkraan met temperatuursensor 

Met de ingebouwde temperatuursensor is de klassieke hoekregelkraan klaar voor de toe­komst. Zo kan de Schell-hoekregelkraan COMFORT PT permanent de water­temperatuur meten en doorgeven aan het Schell SWS water­management­systeem. Dat is enorm nuttig voor het op peil houden van de drinkwater­kwaliteit in gebouwen. Als temperaturen worden overschreden of niet worden bereikt, kunnen maatregelen – zoals een stagnatie­spoeling – via Schell SWS worden gestart. Het bewaken van de watertemperatuur voorkomt groei van bacteriën. 

Hoekregelkraan met thermostaat

De nieuwe Schell-hoekregelkraan­thermostaat biedt bescherming tegen verbranding in bij­zonder gevoelige toepassings­gebieden. Die functie is bijvoor­beeld essentieel in kleuter­scholen, bejaardente­huizen of zieken­huizen. Bovendien is de kraan dankzij het praktische ontwerp ook bij weinig montage­ruimte eenvoudig te installeren. De hoek­regel­kraan­thermostaat zorgt ervoor dat de water­temperatuur bij de uitloop constant op de ingestelde temperatuur wordt begrensd en garandeert bescherming tegen verbranding; zelfs als de toevoer van het koud water uitvalt. De thermostaat is verkrijgbaar als set met een vaste of flexibele aansluiting.

Bemonsteringshoekregelkraan 

Locaties met een hogere besmettingskans met de legionellabacteriën moeten verplicht 2 keer per jaar een microbiologisch onderzoek van de drink­waterinstallaties uit laten voeren. Ook hiervoor heeft Schell een speciale hoekregelkraan ontwikkeld om operators te ondersteunen om aan hun onderzoek verplichting te voldoen. Hij bestaat uit een dubbele aansluit­kraan met een veilige aansluiting op de RVS-afzuig­leiding en een hoekregelkraan voor het aan­sluiten van wastafel­kranen. De nieuwe bemonsterings­hoek­regel­kraan van Schell voldoet aan de eisen van een systeemanalyse volgens NEN-EN-ISO 19458:2007 in sanitaire ruimtes. De doorstroming door de hoekregelkraan naar de afvoer­armatuur zonder dode ruimten maakt een objectieve beoordeling van de waterkwaliteit binnen de drinkwaterinstallatie mogelijk. De monstername vindt plaats via de meegeleverde, tijdelijk monteerbare RVS-leiding. De aansluiting wordt dan stevig afgesloten met de bijbehorende veiligheidskap om een ​​verkeerde bediening te voorkomen. Ook kan de afnameleiding thermisch gedesinfecteerd worden dankzij hittebestendige afdichtingen, om te garanderen dat ontnomen monsters niet verontreinigd zijn door residuen in de buis. 

Hoekregelkranen met filter

Via het leidingnet worden herhaaldelijk vuil­deeltjes en kalkresten met het drinkwater weg­gespoeld. Op den duur kunnen ze aanzienlijke schade aan de kraan veroorzaken. Schell filter-hoekregel­kranen kunnen helpen dat te voorkomen. Het filter in de hoekregelkraan houdt de schadelijke deeltjes tegen en het filter kan eenvoudig worden verwijderd en onder stromend water gereinigd. Zo leveren de Schell hoekregelkranen met filter een optimale bijdrage aan de bescherming en daarmee aan de levensduur en duurzaamheid van de kranen.

Het filter in de hoekregelkraan houdt de schadelijke deeltjes tegen en het filter kan eenvoudig worden verwijderd en onder stromend water gereinigd.

Nog meer versies

Of het nu gaat om bescherming van kranen, water­kwaliteit, monsterafname, temperatuur­meting of bescherming tegen verbranding – de speciale hoekregelkranen van Schell zijn altijd een goede keuze. Op de Schell-website vindt u nog veel meer speciale versies.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details