NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Bosch Thermotechnology onthult toekomstplannen

Bosch Thermotechnology onthult toekomstplannen

Grotere focus op warmtepompen en nieuwe logistieke strategie voor Buderus

• Focus op high-end warmtepompen en gaswandketels
• Toekomstbestendig nationaal logistiek netwerk
• Positionering Buderus als high-end expert op vlak van verwarmingstechnologie

Bosch Thermotechnology, via de merken Bosch en Buderus expert in verwarmingstechnologie, kondigt enkele wijzigingen in de Belgische organisatie aan. Het bedrijf wil daarmee inspelen op een gewijzigde marktsituatie, gekenmerkt door het toenemend belang van warmtepompen en het veranderend koopgedrag van klanten. 

Focus op warmtepompen

Bosch Thermotechnology is actief in een dynamische markt. Verwarmingstechnologie kent, onder andere door de toenemende populariteit van warmtepompen, een ware innovatieslag. Bosch is een van de drijvende krachten achter die innovatie: de Bosch Groep kondigde onlangs een investering van 100 miljoen euro aan in de verdere ontwikkeling van warmtepompen. Door de strengere milieuvoorschriften en een verwachte daling in de verkoop van mazoutketels wil Buderus voortaan voluit de kaart van de residentiële high-end warmtepompen en gaswandketels trekken.

Logistiek aangepast aan de klantbehoefte

Tegelijkertijd merkt het bedrijf een duidelijke wijziging in het koopgedrag van de Buderus-klanten. Zij plaatsen hun bestellingen steeds meer online, en laten ook vaker hun toestellen of wisselstukken aan huis, op de werf of via een afhaalpunt leveren. Om aan die blijvende trend tegemoet te komen, investeerde Bosch Thermotechnology in de verdere ontwikkeling van een uitgebreide e-shop en heeft het bedrijf een logistiek netwerk van Superdealers en Buderus System Partners in alle Belgische provincies opgezet. Dat netwerk garandeert een nationale dekking, zodat installateurs steeds bij een Buderus-expert in hun buurt terecht kunnen.

Deze logistieke strategie houdt ook in dat Bosch Thermotechnology in Vlaanderen een lokale aanwezigheid via eigen vestigingen niet langer noodzakelijk vindt. De vestigingen in Deinze en Tessenderlo sluiten vanaf 7 september 2020 de deuren. Het centrale warehouse in Mechelen en de vestiging in Gosselies – als thuisbasis voor Franstalige klanten – blijven open.

“Om onze organisatie te wapenen voor de toekomst willen we nu nog meer investeren in nieuwe technologieën en Buderus positioneren als dé high-end expert op vlak van verwarmingstechnologie. Daarbij hoort ook een toekomstbestendig logistiek model, dat past bij de veranderingen in de markt. Met leveringen vanuit Mechelen, pick-ups via Mechelen en Gosselies, leveringen via Dockx ophaalpunten, maar ook een nieuwe klantenstructuur met Buderus System Partners en Superdealers, garanderen we een nationale dekking. Installateurs die tot nu toe vooral van onze vestigingen in Deinze en Tessenderlo gebruik maakten voor hun materialen, hebben dus niets te vrezen: we bieden hen volwaardige alternatieven, waarbij we eenzelfde niveau van service en ondersteuning garanderen”, zegt Gerd Vrieling, algemeen directeur bij Bosch Thermotechnology N.V.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details