NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Breed aanbod warmtepompen voor nieuwbouw en renovaties

Breed aanbod warmtepompen voor nieuwbouw en renovaties

Het distributiebedrijf Van Marcke is in België de exclusieve verdeler van de warmtepompen van De Dietrich. Dankzij een breed aanbod aan lucht-water en geothermische warmtepompen, voor één of meerdere verwarmingskringen, met of zonder geïntegreerde sanitaire boiler, en in mono-energetische of hybrideversie, biedt dit gamma een oplossing voor nieuwbouw- én renovatieprojecten.

Als totaalspecialist inzake verwarmingsoplossingen schenkt Van Marcke heel wat aandacht aan de evoluties op vlak van warmtepompen. “Een elektrische warmtepomp stoot geen CO2 uit, en speelt dus een grote rol in het behalen van een laag E-peil bij nieuwbouwprojecten”, zegt Nick Hellin, Product Promotor Coördinator bij Van Marcke. Van Marcke is overtuigd van de meerwaarde die warmtepompen bieden. “Soms rijzen er vragen betreffende de verwarmingskost van een warmtepomp ten opzichte van een verwarmingsketel. Maar dankzij het grote rendement van een warmtepomp ligt de verwarmingskost op hetzelfde niveau of zelfs lager dan die van een condenserende gas- of stookolieketel. Voorwaarde is dan wel dat de warmtepomp correct gedimensioneerd is, en op lage temperatuur kan verwarmen. Wie bijkomend investeert in fotovoltaïsche panelen kan zelf op ecologische wijze energie opwekken voor z’n verwarmingsinstallatie.  Dit is bij een gas- of stookolieketel niet mogelijk.”

Breed aanbod warmtepompen voor nieuwbouw en renovaties

De Alezio S V200 kan gebruikt worden voor één of twee verwarmingskringen en bevat een geïntegreerde SWW-boiler.

 

Mono-energetisch of hybride

“Voor nieuwbouw of na zeer grondige renovatie is een mono-energetische warmtepomp aangewezen”, vervolgt Hellin. “Dit type is uitgerust met een elektrische weerstand die de warmtepomp ondersteunt in extreme omstandigheden. Op de enkele dagen per jaar dat de buitentemperatuur onder het vriespunt zakt, springt de elektrische weerstand bij.” Wil dat dan zeggen dat een warmtepomp geen plaats heeft in bestaande woningen die minder goed geïsoleerd zijn, of waar geen verwarming op lage temperatuur mogelijk is? Niet noodzakelijk, zegt Hellin. “Dan biedt de hybride warmtepomp misschien een oplossing. Hierbij wordt de warmtepomp gecombineerd met een nieuwe of bestaande traditionele verwarmingsketel. De warmtepomp wordt dan wat kleiner gedimensioneerd. De hybrideregeling houdt rekening met de energieprijs van elektriciteit en gas of stookolie, en berekent continu welke warmtegenerator (de warmtepomp of ketel) op elk gegeven moment het meest rendabel is.”

Breed aanbod warmtepompen voor nieuwbouw en renovaties

De GSHP geothermische warmtepomp kan gecombineerd worden met een sanitaire boiler of een zonneboiler.

 

Kwaliteit,betrouwbaarheid en duurzaamheid

Van Marcke is in België de enige aanbieder van warmtepompen van De Dietrich, een merk dat drie waarden vooropstelt: kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Van Marcke biedt verschillende types warmtepompen van De Dietrich aan, zoals de lucht-waterwarmtepompen Alezio S V200 en HPI S. Deze zijn uitgerust met een nieuw regelplatform, dat ook voor gas- en stookolieketels gebruikt wordt. Dat leidt tot eenzelfde regeling, en uniforme parameters en foutmeldingen. De SMART TC° thermostaat kan, via Wi-Fi, met de smartphone-applicatie bediend worden. Dankzij het modulerende vermogen van de compressor, tot 30%, is er (in combinatie met vloerverwarming) geen extra buffervolume nodig. Beide types bestaan in een mono-energetische en in hybrideversie.

De Alezio S V200 kan gebruikt worden voor één of twee verwarmingskringen, en bevat een geïntegreerde sanitaire boiler van 177 l. Een unieke kwaliteit van deze unit is dat de warmtepomp uiterst compact is, omdat het warmtepompgedeelte op de boiler gemonteerd zit. De binnenunit kan tegen de muur geplaatst worden, en alle aansluitingen zitten bovenaan. De optionele module voor de tweede kring wordt geïntegreerd in de binnenunit.

Breed aanbod warmtepompen voor nieuwbouw en renovaties

‘De hybrideregeling houdt rekening met de energieprijs van elektriciteit en gas of stookolie, en berekent continu welke warmtegenerator (de warmtepomp of ketel) op elk gegeven moment het meest rendabel is.’

 

De HPI S, een splitmodel dat tot drie verwarmingskringen kan bedienen, heeft een ingebouwde buffer van 40 liter. Deze warmtepomp is daarom uiterst geschikt om te combineren met ventilo-convectoren. Ook hier wordt de optionele module voor een tweede kring geïntegreerd in de binnenunit.

Met de GSHP voorziet het aanbod ook een geothermische warmtepomp, met maximaal drie verwarmingskringen. Deze unit kan gecombineerd worden met een sanitaire boiler of een zonneboiler.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details