NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Cebeo nv zoekt nieuwe locatie voor bouw distributiecentrum

Cebeo nv zoekt nieuwe locatie voor bouw distributiecentrum

Elektrogroothandel Cebeo uit Waregem moet op zoek naar een nieuwe locatie voor de bouw van zijn nieuwe distributiecentrum. De SPW (Service Public de Wallonie) Environnement heeft op 12 mei de aanvraag tot vergunning voor de bouw van dit CDC in Moeskroen, geweigerd. Het voorgestelde project zou niet passen binnen de huidige bouwcontext in industriezone La Martinoire aan de Eurozonelaan. Cebeo bekijkt op dit moment haar mogelijkheden.

Als marktleider in België, is het voor Cebeo noodzakelijk om een nieuw CDC te bouwen, om zowel de continuïteit van haar activiteiten als de verdere groei en ontwikkeling te garanderen. Cebeo had daarvoor een gunstig terrein gevonden met een strategische ligging in de buurt van de Route de la Laine. Op 12 mei keurde de SPW de aanvraag tot vergunning af. Het volgt daarin het advies van Stad Moeskroen.

Cebeo kwam tot het akkoord met IEG (Intercommunale d’étude et de gestion) Mouscron om geen nieuw CDC te bouwen op het terrein in de industriezone La Martinoire, en bijgevolg niet over te gaan tot aankoop van het terrein. Bovendien voelde Cebeo weinig openheid tot dialoog bij de buurtbewoners om het project alsnog te doen slagen.

Cebeo zet de investering verder, en onderzoekt op dit ogenblik samen met een externe partner de mogelijkheden. Cebeo gaf zijn partner hiervoor reeds proactief de opdracht om uit te kijken naar geschikte alternatieven in Moeskroen en omgeving. Hierbij wordt rekening gehouden met de gekende bezwaren en bezorgdheden van de buurtbewoners. Cebeo verwacht een besluit te nemen over de verdere stappen tegen eind juni 2020.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details