NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Christophe Maes nieuwe voorzitter van Embuild

Christophe Maes nieuwe voorzitter van Embuild

Christophe Maes, gedelegeerd bestuurder van bouwbedrijf Messiaen, volgt Thomas Scorier op als voorzitter van Embuild. Dat besliste de Nationale Raad van de bouwfederatie deze ochtend. “Prioriteit nummer één: de verkiezingen van 9 juni”, zegt de nieuwe Embuildvoorzitter. “Die zijn al uitstekend voorbereid onder het voorzitterschap van Thomas Scorier. Nu is het de bedoeling om te wegen op de partijprogramma’s en vooral op de regeerakkoorden die na 9 juni federaal en regionaal afgesloten zullen worden.”

Thomas Scorier, gedelegeerd bestuurder van TS Construct, geeft de scepter door aan Christophe Maes, gedelegeerd bestuurder van bouwonderneming Messiaen, als voorzitter van Embuild, zo besliste de Nationale Raad van de bouwfederatie deze ochtend. Maes begon zijn carrière in de bouw samen met zijn vader Roland, zijn broer Tony en zus Sophie bij de familiale bouwonderneming Maes, waar hij nu nog bestuurder is. Hij is ook al jaren actief binnen Embuild. Christophe Maes was tussen 2012 en 2015 voorzitter van Embuild Vlaanderen en van 2015 tot 2018 voorzitter van de FABA, de Federatie van Algemene Bouwaannemers. Tussen 2003 en 2023 was hij bestuurder van Embuild en sinds 2002 is hij ook lid van de Nationale Raad van Embuild. Hij is 62 jaar, vader van 3 kinderen en grootvader van 4 kleinkinderen en woont in Gent.

Christophe Maes, voorzitter van Embuild: “Thomas Scorier zorgde voor de ruwbouw van organisatie, onder meer door te kiezen voor een nieuwe naam en een nieuw merk en de verhuizing naar een nieuw, state of the art hoofdkantoor. Aan mij om het werk te voltooien. Mijn bedoeling is om verder de ingeslagen weg te volgen, met als eerste prioriteit de verkiezingen van 9 juni. Er wachten een pak belangrijke dossiers op ons, onder meer de btw op sloop en heropbouw die opnieuw voor verkoopprojecten moet gelden, de nood aan meer overheidsinvesteringen in infrastructuur allerhande, een loonkostverlaging van 2,7 euro per uur en de wettelijke verankering van de Construbadge, een sectoraal identificatiemiddel dat moet helpen in de strijd tegen sociale fraude. Maar er is uiteraard veel meer dat de bouw aanbelangt.”

Thomas Scorier, past-president van Embuild: “Ik ben ervan overtuigd dat Christophe het voorzitterschap van deze mooie organisatie met veel overgave en enthousiasme zal aangaan. Onze sector evolueert onder meer door de klimaatuitdagingen en de sterk toenemende digitalisering en industrialisering razendsnel. Het is aan Embuild om de vinger aan de pols te houden en al zijn leden te gidsen doorheen deze evoluties. Ik ben er zeker van dat 16.000 leden-bouwbedrijven van Embuild op hem kunnen rekenen.”

Niko Demeester, CEO van Embuild: “Ik kijk ernaar uit om samen met Christophe de lijnen voor Embuild uit te zetten voor de komende jaren. We zitten op de juiste koers, zaak is nu om die aan te houden. Een ambitieus actieplan voor de komende drie jaren, waar Christophe en ik samen aan zullen werken, zal die koers verder concretiseren. De bouw staat de komende jaren voor gigantische uitdagingen om de woonnood te counteren en de klimaatuitdagingen aan te gaan. Aan Embuild om hierin het voortouw te nemen. Christophe beschikt over alle kwaliteiten, zowel professioneel als menselijk, om de bouw te verenigen op een sleutelmoment in zijn evolutie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details