NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Daikin schoolt HVAC-installateurs om tot warmtepompinstallateurs

Daikin schoolt HVAC-installateurs om tot warmtepompinstallateurs

Lucht-water warmtepompen zitten enorm in de lift. Het aantal installateurs van warmtepompen volgt echter de vraag van de markt niet waardoor de nood aan gerichte opleidingen voor installateurs hoog is. Om hier een antwoord op te geven, biedt Daikin theoretische en praktische opleidingen aan in één van hun twee Experience & Training Centra in Gent of Waver. In slechts twee dagen worden HVAC-installateurs opgeleid tot lucht-water warmtepompinstallateurs. En dat, zonder F-gas certificaat.

Hoge nood aan bijscholing

Sinds de introductie van de warmtepomp op de Belgische markt, heeft deze koel- en verwarmingstechniek een steeds prominentere plaats ingenomen. Warmtepompen zijn immers een duurzaam en toekomstproof alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Toch blijft de warmtepomptechnologie voor veel installateurs onbekend terrein. Via het specifiek opleidingsprogramma van Daikin worden HVAC-installateurs opgeleid tot warmtepompinstallateurs. De korte opleiding met praktische aanpak duurt twee dagen en gaat door in één van de twee opleidingscentra, in Gent of in Waver. Dat de nood hoog is, bewijst het aantal inschrijvingen voor de opleidingen.

Praktijkgerichte trainingscentra

Daikin hecht veel belang aan de technische kennis van haar installateurs en streeft er dan ook naar hen de beste ondersteuning en service te bieden. De trainingscentra zijn uitgerust met operationele toestellen om zeer gericht te werk te gaan. Praktijkproblemen nabootsen en tot een oplossing komen, de producten monteren en demonteren, leren omgaan met de verschillende tools, … via de trainingen deelt Daikin de nodige kennis over hun producten en diensten.

Persmoment

Daikin is zich bewust van haar verantwoordelijkheid om het milieu te beschermen. Haar beleid en praktijken zetten milieuduurzaamheid centraal. Om haar toekomstvisie voor te stellen, aan te tonen hoe installateurs hier een belangrijke rol inspelen en een blik achter de schermen van een opleiding te geven, organiseert Daikin een persmoment. Je kan er bovendien ook de installateurs zelf ontmoeten die de opleiding volgen en hen vragen naar hun ervaringen en noden. Het persmoment gaat door in het Training & Experience Center te Gent, dat bovendien haar eerste verjaardag viert, op 15 november vanaf 12u30.

Praktisch:

Persmoment Gent: 15 november vanaf 12u30 (lunch wordt voorzien)
Adres: Schoonzichtstraat 1/201, 9052 Gent

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details