NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
DARWIN® SPACES™ biedt oplossing voor social distancing in anderhalve meter economie

DARWIN® SPACES™ biedt oplossing voor social distancing in anderhalve meter economie

DARWIN® SPACES™: Smart sensoring voor de anderhalve meter economie. 

Met het oog op het huidige en post Corona tijdperk willen werkgevers hun medewerkers straks een gezonde en veilige werkomgeving bieden die past binnen de vooralsnog aanhoudende social-distance maatregelen. Maar hoe zorg je ervoor dat die minimale afstand van anderhalve meter, of het aantal personen in een ruimte, op correcte wijze wordt nageleefd? DARWIN® SPACES™ biedt een slimme oplossing voor deze problematiek.

DARWIN® SPACES™ werd in eerste instantie ontwikkeld om op een slimme manier ruimtecondities als temperatuur, CO2, luchtvochtigheid, VOS (pollen) en aanwezigheid te meten, te analyseren en te visualiseren. In samenwerking met partner STEINEL® werd daar nu een slimme toepassing aan toegevoegd, namelijk het in kaart brengen van de social distancing binnen ruimtes. Op deze manier geeft DARWIN® invulling aan de ambitie om actief bij te dragen aan veilige en gezonde werk en leefomgevingen in de naderende anderhalve meter economie.

“Een alom gekende uitspraak van Charles Darwin is dat niet de sterkste maar diegene die zich het beste aanpast aan verandering zal overleven. ” aldus Peter Kok, Product Owner bij DARWIN® Smart Building Software. “En dus ga je in deze tijden kijken hoe je je aan kunt passen aan die veranderende werkelijkheid, ook als dienstverlener. Door bestaande toepassingen binnen ons DARWIN® platform anders in te zetten kwamen we zo heel snel tot een slimme oplossing voor het ‘nieuwe leven en werken’ in het social distancing tijdperk.”

Slim aanwezigheid meten, en afstand bewaren 

Door de inzet van slimme multi sensoren wordt het mogelijk gemaakt om, naast ruimtecondities, ook de daadwerkelijke aanwezigheid van mensen te meten en in kaart te brengen. Op deze manier weet DARWIN® exact hoeveel mensen zich in een ruimte bevinden. Maar ook waar ze zich bevinden. Door de oppervlakte als het ware op te delen in een dambord wordt er een nauwkeurige zonering gecreëerd die overeenkomt met de anderhalve meter regelgeving. Middels visualisering in dashboards, de DARWIN® app en/of via informatiezuilen en digital signage schermen weten zowel beheerders als gebruikers exact hoe de maatregelen moeten of worden nageleefd.

Slimme werkplekken in de anderhalve meter economie

Op basis van slimme algoritmes is DARWIN® meteen ook in staat om de data te vertalen naar een werkplekbeheer dat in overeenstemming is met de Corona maatregelen. Vergaderruimtes kunnen beschikbaar worden gemaakt op basis van het werkelijk toegestane aantal personen. Maar ook flexwerk plekken zullen voortaan volledig geautomatiseerd beschikbaar zijn op basis van locatie en bezetting ten opzichte van de anderhalve meter regel.

Meer weten? Neem contact met ons op via info@smartbuildingsoftware.com of +31 73 303 44 90

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details