NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De sleutel tot goed ontwerp: drukbeheersing
SpiroPress biedt een scala aan oplossingen, van de eenvoudigste opstelling tot de meest uitgebreide, complexe systemen.

De sleutel tot goed ontwerp: drukbeheersing

Belangrijke onderdelen kunnen vroegtijdig uitvallen, met als resultaat vaak hoge bedrijfskosten, grote uitgaven en vervelend ongemak voor de gebruiker. Niet alleen moeten onderdelen worden vervangen, ook moet het systeem voortdurend worden schoongemaakt met mogelijk irriterende stoffen. En dat alles om de vloeistof die in het systeem wordt gebruikt in een stabiele toestand te houden.

Het doorbreken van de cyclus van werkzaamheden en kosten begint bij het druksysteem. Een slecht ontworpen, geïnstalleerd en/of onderhouden expansiesysteem kan in de hele installatie leiden tot een negatieve druk. Er kan lucht naar binnen worden gezogen via automatische ontluchters, pakkingen en microlekkages. Hoge druk kan ertoe leiden dat water door de veiligheidsventielen stroomt, en vervolgens moet telkens water worden bijgevuld. 

De toevoeging van schoon, zuurstofrijk water doet de werking van eventueel aanwezige corrosie­remmers teniet. Corrosievorming is vervolgens onontkoombaar en de cyclus begint opnieuw:

  • Er komt voortdurend lucht in het systeem
  • Er ontstaat corrosie
  • Er vormt zich steeds meer vuil en sludge
  • Het systeem wordt gereinigd en behandeld

Corrosieremmers hebben geen effect op de concentratie inerte gassen, zoals stikstof en kooldioxide, die in grote hoeveelheden aanwezig zijn en de operationele efficiency van het systeem verminderen.

Het doorbreken van de cyclus van werkzaamheden en kosten begint bij het druksysteem.

Een scala aan oplossingen

Elk verwarmings- of koelsysteem stelt andere eisen aan het drukbehoud­systeem. Daarnaast stellen operators aanvullende eisen aan de uitrusting van drukregelsystemen, de mogelijke signaaluitwisseling met andere delen van de installatie of het besturingssysteem en de bedrijfszekerheid.

SpiroPress biedt een scala aan oplossingen, van de eenvoudigste opstelling tot de meest uitgebreide, complexe systemen. Als het juiste plan er voor u niet bij zit, maakt de firma graag een op maat gemaakte opstelling speciaal voor uw probleem.

PicoControl

De SpiroPress PicoControl Kompakt is een drukbehoudsysteem met een compact ontwerp waardoor het expansievolume volledig kan worden benut en de druk in kleinere verwarmings- en koelsystemen op een constant niveau kan worden gehouden.

MultiControl Kompakt

De SpiroPress MultiControl Kompakt is het meest flexibele apparaat voor drukbehoud in de SpiroPress-serie. Met deze unit kan het expansievolume volledig worden benut en kan de druk in gesloten verwarmings- en koelsystemen op een constant niveau worden gehouden. Elke unit is op zichzelf staand, met een zelfdragende en geluidsabsorberende constructie.

MultiControl Modular

SpiroPress MultiControl Modular is de serie drukbehoudunits voor grotere systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van thermogravimetrische analyse (TGA). In deze units kan het expansievolume volledig worden benut en kan de druk in afgesloten verwarmings-, koel- en AC- systemen op een constant niveau worden gehouden.

Een slecht ontworpen, geïnstalleerd en/of onderhouden expansiesysteem kan in de hele installatie leiden tot een negatieve druk.

TopControl

De ETCM TopControl Modular Is een modulair expansie- en drukregelsysteem voor gebruik in combinatie met externe lagedruk EG-expansievaten (veiligheidsventiel 0,5 bar). In tegenstelling tot MultiControl-systemen wordt voor de TopControlserie gebruikgemaakt van elektronische drukregelpompen met snelheidsregeling en elektronische overdrukventielen. Dankzij het nog grotere werkdrukbereik van 23,5 bar kunnen deze units in een enorm scala van apparaten worden gebruikt.

MultiControl COOL

Een speciale versie van de SpiroPress Multisystems is de MultiControl COOL EMCC. Dit is een drukregelunit die oorspronkelijk is ontworpen voor ­koelsystemen. Omdat de drukregelaars en expansievaten zijn gemaakt van roestvrij staal, behoort corrosie door condensatie, zoals dat vaak voorkomt bij koel­systemen, in feite tot het verleden.

Membrane expansion vessels

Dit zijn ‘passieve’ drukbeheersystemen. Voor drukregeling wordt gebruikgemaakt van een vooraf ingestelde gasdruk in het membraanexpansievat. Omdat membraanexpansievaten geen suppletiefunctie hebben, combineert Spirotech dit soort drukregeling idealiter met een vacuumontgasser inclusief suppletiefunctie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details