NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
De warmtepomp: goed voor de toekomst van de Blauwe Planeet
Met de najaarscampagne ‘Voor de toekomst van de Blauwe Planeet’ biedt Buderus aan eindklanten de kans om de catalogusprijs terug te winnen op een van de Buderus-warmtepompen.

De warmtepomp: goed voor de toekomst van de Blauwe Planeet

Sinds de oprichting in 1731 staat Buderus synoniem voor de ontwikkeling van hoogwaardige verwarmingsproducten. Of het nu gaat om hernieuwbare of traditionele verwarming: het bedrijf zet in op verwarmingssystemen van hoge kwaliteit, duurzaam en modulair. Buderus heeft een sterke reputatie opgebouwd inzake stookolieketels, maar gelooft ook voluit in warmtepompen. Het bedrijf deinst er dan ook niet voor terug om in de komende maanden zijn warmtepompenaanbod meer in de kijker te zetten.

De WLW196i AR S+.

Buderus heeft ervoor gekozen om in het najaar van 2021 sterk de klemtoon te leggen op de warmtepomp. De actualiteit heeft daar een belangrijke rol in gespeeld, zegt Caroline Godts, Marketing Representative bij Buderus. “De Belgische wetgeving wordt steeds strenger. Zo zullen er in bepaalde delen van het land op korte termijn geen nieuwe stookolieketels meer geplaatst mogen worden. Dat opent deuren voor innoverende toepassingen. Zeker wie vandaag de dag aan een nieuwbouw of totaalrenovatie begint, kan niet meer om hernieuwbare energie heen. En dan zit je goed bij Buderus. We doen al jaren research naar warmtepompen en beschikken over een innovatief en uitgebreid gamma.”

Toch blijft het bedrijf zweren bij een multi­technologische aanpak. “We spitsen ons niet toe op één oplossing. We blijven stookolie- en gasketels aanbieden. Warmtepompen zijn een uitstekende oplossing in nieuwbouwwoningen, maar veel woningen – die bijvoorbeeld niet of slechts gedeeltelijk gerenoveerd worden – zijn niet geschikt voor een warmtepomp. Interessant in dat opzicht is de Logano plus KB195i BZ: een stookolieketel die werkt volgens de nieuwste condensatietechnologie en eenvoudig kan omgebouwd worden tot een gasketel. De installateur kan eenvoudig de brander vervangen, terwijl er aan het toestel zelf niets moet wijzigen. Zo kunnen eindklanten eenvoudig inspelen op potentiële wijzigingen van de regelgeving in de toekomst.”

‘Voor elke consument die via een formulier op onze website interesse toont in een warmtepomp planten wij een boom.’

Install Day

Op Install Day zal Buderus de nadruk leggen op het omvangrijke warmtepompgamma. “We presenteren er onder meer onze Logatherm WPL AR lucht-waterwarmtepomp, een monobloctoestel waarbij alle componenten van de warmtepomp in de buitenunit zitten. Dat vergemakkelijkt in hoge mate de installatie, want er is geen koeltechnisch certificaat nodig voor de installatie. Ook met de Logatherm WPLS.2, een split lucht-waterwarmtepomp, kan de installateur uitgebreid kennis maken”, zegt Caroline Godts. In de komende maanden heeft Buderus nog enkele nieuwigheden op vlak van warmtepompen in petto. Zo lanceert de firma binnenkort de PKS9, een passief koelstation voor de grond-waterwarmtepomp WSW186i. Om te anticiperen op de strenge geluidsnormen – vooral in Vlaanderen en Brussel – wordt er, naast het bestaande gamma van de WPL AR, een fluisterstille monobloc warmtepomp geïntroduceerd (beschikbaar in 4 en 6 kW). De WLW196i AR S+ is nog een pak stiller dan de toch al bijzonder stille WPL AR. Dit toestel behoort zo bij de stilste lucht-waterwarmtepompen op de markt.

“Het bewijs dat het onderzoek naar de constante verbetering van onze warmtepompen niet stilstaat”, aldus Caroline Godts.

Met de najaarscampagne ‘Voor de toekomst van de Blauwe Planeet’ biedt Buderus aan eindklanten de kans om de catalogusprijs terug te winnen op een van de Buderus-warmtepompen. “Daarnaast loopt er ook een ’plant-een-boom-actie’: voor elke consument die via een formulier op onze website interesse toont in een warmtepomp planten wij een boom. Die actie heeft een enorm succes: we hadden gemikt op 400 bomen maar ondertussen staan er reeds 1700 op de teller.. We zijn nog op zoek naar een stuk grond in België dat groot genoeg is om al die bomen op te planten”, lacht Caroline Godts.

Op zoek naar warmtepompinstallateurs

Maar niet enkel de eindklant moet gemotiveerd worden om voor warmtepompen te gaan. Ook installateurs hebben hun rol te spelen. Met het ‘Heat pump development plan’ gaat Buderus op zoek naar nieuwe installateurs die interesse hebben in het installeren van warmtepompen. “Vele vakmensen moeten zich nog inwerken, aangezien het toch nog altijd een vernieuwende technologie betreft. Om installateurs bij te staan en te ondersteunen bij deze technologische shift, bieden we een exclusief ontwikkelingsplan aan voor installateurs die voor de eerste maal een Buderus-warmtepomp wensen te installeren. De verwarmingsinstallateurs kunnen genieten van exclusieve voordelen, zoals een bonus tot 2.500 euro, kortingen op de eerste inbedrijfstellingen en gratis technische opleidingen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details