NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Directe ketelaansturing met de nieuwste zoneventielset van Caleffi

Directe ketelaansturing met de nieuwste zoneventielset van Caleffi

Deze regelt per ruimte de gewenste temperatuur, waardoor steeds de gewenste energie wordt gevraagd. Des te meer zones er zijn en hoe kleiner deze zijn, des te lager ligt het energieverbruik en des te hoger het comfort. Niet enkel energie- en geldbesparend dus, maar ook comfortverhogend.

Voorgemonteerde zoneventielset met stekkeraansluiting

Caleffi voert 3 types zoneventielsets. Al deze sets zijn geschikt voor stadsverwarming-toepassing en/of tweewegzoneregeling van cv-installaties, zowel in verwarmings- als in koelinstallaties. Alle aan/uit zwakstroomthermostaten kunnen worden toegepast voor de regeling van de ruimtetemperatuur. De zoneventielen zijn uitgerust met een synchrone servomotor en een afsluitklep met veerretour.
De zoneventielset is stekkerklaar, wat betekent dat hij gemakkelijk elektrisch aangesloten kan worden. Door de voorgemonteerde thermostaataansluiting (24V), zijn er geen andere transformators of elektrische kabels benodigd. Daarnaast zorgt een knelaansluiting voor een eenvoudige installatie van de set.

Maar wat is nu het verschil tussen de 3 types?

Alle 3 de types hebben dezelfde werking en technische specificaties. Het grote verschil zit in de vraag wat je met de zoneventielset wilt doen. Gebruik je hem enkel als naregeling, dan is de 642622 de juiste keuze.
Wil je er iets mee gaan aansturen, zoals bijvoorbeeld een pomp, gebruik je de 642522. Deze heeft namelijk een microschakelaar waarmee dat kan.
Maar als je hem specifiek wilt gebruiken om de ketel aan te sturen, kies dan voor de nieuwe 642523. Deze heeft een reed contact en is ontworpen met als doel het aansturen van een opwekker.

Hulp nodig bij je keuze?

Bel dan gerust met onze technische dienst op +31 (0)495 54 77 33 of +32 (0)89 38 68 68.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details