NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
elec calcTM: innovaties voor netberekening en CAD

elec calcTM: innovaties voor netberekening en CAD

Trace Software presenteert u trots, de innovaties die in 2023 zijn ontwikkeld, in elec calcTM: de elektrische berekening software.

elec calcTM is een software toegepast aan elektrische hoog- en laagspanningsinstallaties, die real-time berekening van uw projecten mogelijk maakt, volgens de huidige Internationale normen, of het nu gaat om industriële, tertiaire, laadinfrastructuur-installaties, of hoogspanningsstelsels. De software heeft unieke eigenschappen, die de studie’s efficiëntie en kwaliteit van installaties garanderen.

In 2023 heeft Trace Software ervoor gekozen om functionaliteiten te ontwikkelen die de ergonomie optimaliseren, om het projectontwerp te versnellen, voor zowel complexe installaties die soms het beheer van hoogspanning vereisen, als voor tertiaire installaties.

Digitale continuïteit van berekening met de schematics voor de industrie sector

Gateway elec calcTM – EPLAN Electric P8: tijd besparen in industriële engineering diagrammen.

Gebruikers van de EPLAN Electric P8-software kunnen nu ook diagrammen automatisch genereren, op basis van de berekeningen die in elec calcTM uitgevoerd zijn.

EPLAN Electric P8 wordt voornamelijk gebruikt in de industriële engineeringsector, en is een CAD-software voor automatisering van elektrotechnisch ontwerp. Het biedt handmatige verwerking aan, gestandaardiseerde bewerkingen, en het opmaken van situatie schema’s en elektrische diagrammen.

De elec calcTM-software is nu uitgerust met een gateway, waarmee u de één-draadschema van een elektrische installatie naar EPLAN Electric P8 kunt exporteren. Ingenieurs halen de verdeling’s architectuur en materiaallijsten op, die in het elec calcTM-project zijn gemaakt, en sturen deze naar Electric P8 om het ontwerp van de schema’s te automatiseren.

Optimalisaties voor hoogspanning en complexe installaties

Directionele overstroombeveiliging (ANSI 67) en beheer van tijd-stroom curven

Directionele beveiliging wordt gebruikt om kortsluitingen selectief te detecteren, op basis van de foutstroomrichting. Het kan daarom alleen stromen detecteren, die in een bepaalde richting gaan.

De nieuwe versie integreert hoogspanningsrelais, en geeft u de mogelijkheid om een fase- en homopolaire beveiligingsfunctie in te stellen. U kunt de fase overstroombeveiligingen (ANSI 51/50 en ANSI 67) en de homopolaire overstroombeveiligingen (ANSI 51N/50N en ANSI 67N) instellen.

Evolutie van normen: Wat is er nieuw?

BS7671 – De Britse norm is nu beschikbaar in elec calcTM. Het integreert alle bijbehorende plaatsingswijzen en controles.

AREI – De controles in verband met het type differentieel, en in het kader van paragraaf 7.722, omtrent laadinfrastructuren, houden rekening met de laatste wijzigingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details