Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Elektrospecialist bewandelt nieuwe paden

abox-040-zwart-geinstalleerd_01-kopieren

19 oktober 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Van esthetische opbouwdozen tot fietslaadstations

Günther Spelsberg is in Duitsland een grote firma op vlak van behuizingen en aftakdozen. Sinds de oprichting van een dochterfiliaal in België in 2019 vindt het bedrijf ook steeds meer ingang in de Belgische markt. Maar daar blijft het niet bij. Steeds meer bewandelt Spelsberg onbetreden paden, door nieuwe markten te verkennen en een antwoord te bieden op vragen die vanuit de markt komen.

geco-op-autolader-kopieren

Autolader met GECO behuizing.

 

Als elektrospecialist spreekt het voor zich dat ­Günther Spelsberg alle evoluties in de eigen markt op de voet volgt. “De laatste jaren merken we dat esthetiek een steeds grotere rol speelt in elektrische installaties”, zegt Bart Tastenoye, General Manager bij Spelsberg Belgium. “Vroeger nam men genoegen met een standaard witte of grijze opbouwdoos. Maar wie investeert in bijvoorbeeld een mooie gevelsteen, besteedt tegenwoordig ook aandacht aan hoe de aftakking voor een stop­contact eruit ziet.”

Zwarte aftakdozen

Daarom verkoopt Spelsberg ook aftakdozen in een zwarte uitvoering. Dat aanbod is er al jaren, maar kent de laatste jaren een hoge popu­lariteit, aldus Tastenoye: “De jongste jaren zien we de verkoop van artikels in zwarte uitvoering jaarlijks met zo’n 65 procent toenemen. En moest 2020 geen coronajaar geweest zijn, zou die stijging dit jaar wellicht nog groter zijn geweest.” Bij het ontwikkelen van dit gamma besteedt Spelsberg veel aandacht aan weer- en UV-bestendigheid: “Plastic en zon gaan immers niet goed samen, en je wil niet dat de buitenbehuizing na verloop van tijd grijs begint te kleuren”, aldus Tastenoye. Ook voor een stijlvol interieur heeft Spelsberg enkele interessante oplossingen in petto. “Zelfs in kelders wordt esthetiek alsmaar belangrijker. Denk maar aan zogenaamde mancaves of speciale kelders met een industriële look. En dus wordt ook hier vaker gekozen voor doosjes die qua kleur ofwel minder opvallend ofwel heel proper ogen.”   

bcs-versie-1_01-kopieren

Om een antwoord te bieden op de stijgende populariteit van elektrische fietsen, zet Spelsberg nu ook in op de ontwikkeling van fietslaadstations.

 

Fietslaadstations

Spelsberg speelt ook actief in op andere trends en evoluties in de maatschappij. Om een antwoord te bieden op de stijgende populariteit van elektrische fietsen, zet het bedrijf nu ook in op de ontwikkeling van fietslaadstations. “Zeker in bedrijven is dit een welgekomen toepassing. Zo hoeven werknemers hun eigen lader niet meer mee te brengen, en kunnen ze aan het einde van de werkdag met een opgeladen fiets opnieuw naar huis. In de nieuwste versie hebben we een functie ingebouwd zodat mensen via een applicatie de laadtoestand van hun eigen fiets kunnen controleren.” Op die manier bouwt Spelsberg steeds meer expertise op, ook inzake materie waar de firma in het verleden nog geen ervaring had. “­Bovendien testen we die toepassingen uitgebreid in ons eigen gecertificeerde testlabo”, voegt ­Tastenoye toe. “Zo meten we welke warmte wordt afgegeven als alle fietsladers tegelijkertijd draaien, en welke impact dit heeft op de behuizing. Welke nieuwe ontwikkelingen we ook aftasten, we leggen steevast de focus op hoogstaande ­materialen en producten.”

handclean-2020_large-standfuss_0001-kopieren

De automatische handgeldispenser HandClean.

 

Daarnaast is Spelsberg de jongste jaren steeds meer samenwerkingen aangegaan met andere bedrijven, waarbij Spelsberg voor de elektrische toepassingen van een welbepaalde fabrikant de behuizing ontwikkelt en voorziet. “We kijken wat leeft op de markt en proberen tijdig mee op de kar te springen”, aldus Tastenoye. Ook in tijden van corona geldt die doelstelling. “Zo werken we samen met een Duitse fabrikant die zich sinds de uitbraak van de crisis heeft gestort op het ontwikkelen van automatische handgel­dispensers. Wij leveren nu de behuizing van die dispensers. Dankzij een overeenkomst met de fabrikant verdelen we die producten nu als een echt ­Spelsberg-artikel.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details